Španjolci složili najbolju momčad ex Yu: U ekipi “od koje bi drhtao svijet” i naš Modrić

Inozemni mediji već godinama se zabavljaju slaganjem momčadi države koja više ne postoji. Da je Jugoslavija opstala, bila bi svjetska nogometna velesila, pišu proteklih dana Gazzetta dello Sport i njemački Transfermarkt koji je izračunao da bi njezina udarna postava danas bila teška 300 milijuna eura te bi bila među deset najskupljih reprezentacija svijeta, piše Znanex.com.

Udarnu momčad aktivnih igrača bivše Jugoslavije složila je i španjolska Marca. Novinar Alvaro Roca zamišlja je ovako: Jan Oblak na vratima, Aleksandar Kolarov, Neven Subotić, Stefan Savić i Darijo Srna u obrani, Ivan Rakitić, Luka Modrić i Miralem Pjanić u veznom redu te Marijo Mandžukić, Edin Džeko i Stevan Jovetić u napadu.

Krajem ožujka 1992. godine, Jugoslavija je odigrala svoju posljednju utakmicu, u kojoj je 2:0 izgubila od Nizozemske. Već tada Jugoslavija je bila bez Slovenije i Hrvatske koje su godinu dana ranije proglasile neovisnost. Tadašnja reprezentacija Jugoslavije izborila je Europsko prvenstvo 1992., ali joj je zabranjen nastup, pa je umjesto nje na Euro otišla Danska i osvojila ga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...