Srušili smo Goricu u osmoj uzastopnoj pobjedi! Kovačević se proslavio sa sedam trica!

Košarkaši Zadra na gostovanju u Velikoj Gorici upisali su osmu uzastopnu pobjedu. Igrači Aramisa Naglića u 23. kolu A-1 lige HKS-a pobijedili su momčad Gorice s uvjerljivih 99-81.

Osim na samom početku utakmice kada su domaćini poveli 13-5, Zadar je djelovao dosta sigurno te je već do kraja prve četvrtine vodio 26-21. Na poluvremenu je već bilo plus 15 (55-40), te su Zadrani rutinski priveli utakmicu kraju i upisali 16. pobjedu u hrvatskom prvenstvu.

Najbolji kod Zadra opet je bio raspoloženi Maj Kovačević koji je ubacio 21 koš (trice 7/10), dok su po 16 koševa postigli Barać, Brzoja i Marinković. Marko Jurica vratio se u sastav nakon ozljede i ubacio osam koševa.

Sljedeću utakmicu Zadar igra 12. travnja kada gostuje kod Škrljeva, dok će 18. travnja u Krešinom domu ugostiti Cedevitu.

Zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo na zadovoljavajućoj razini, osim na samom početku utakmice. No, tada smo pozvali minutu odmora i nakon toga smo utakmicu usmjerili u željenom pravcu. Kovačević je imao sjajnu šutersku večer, zadovoljan sam i igrama većine drugih igrača, ali sam Mazalinu i Jurici poručio da očekujem njihov veći angažman u obrani. Igračima sam dao nekoliko dana odmora, nek’ napune baterije pred završnicu prvenstva, rekao je trener Zadra Aramis Naglić.

Kakva je situacija s ozljedom Lovre Bašića?

Lovre je putovao s nama u Zagreb, jer bi tu kroz koji dan trebao obaviti zahvat na šaci. Prema sadašnjim prognozama, vjerujem da bi nam se mogao vratiti u doigravanju.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...