Zbirka putopisa

Sutra predstavljanje knjige “U Africi nije sve crno”; Dio prihoda od prodaje knjige ide za razvoj Ruande!

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Promocija nove knjige Željka Garmaza “U Africi nije sve crno” će se održati u petak, 7. travnja u Pomorskoj školi u Zadru, Ante Kuzmanića 1, s početkom u 18 sati. Na promociji će vas autor, kroz priču o knjizi povesti u Afriku, a bit će prikazan i kratki dokumentarni filmić Einstein iz Kivumua, autora Dine Senčara.

U Africi nije sve crno zbirka je putopisa u kojoj se priča o Africi na način koji taj kontinent prestaje biti nepoznata “crna rupa”. Knjiga je tiskana na najkvalitetnijem papiru, ima 256 stranica, u potpunosti je u boji i bogato ilustrirana s više od 100 fotografija i može vam poslužiti i kao vrlo vrijedan poklon najmilijima za predstojeće blagdane.

U ovoj knjizi možete pročitati autorova svjedočanstva o krvavom građanskom ratu u Sijera Leoneu, a posebno su dramatične priče o djeci ratnicima te o logoru u središtu glavnog grada u kojem su godinama živjeli samo žrtve toga rata bez ruku i nogu; saznajte kako su žene bile pokretačice najvećih akcija spašavanja životinja koje su se našle pred izumiranjem; kako je u Ruandi biciklizam postao državni projekt i nacionani sport broj jedan; zašto svi svjetski rastafarijanci žele doći u grad Shashamene u Etiopiji; kako je dječak iz Malavija od otpada napravio vjetrenjaču i tako osigurao svojoj obitelji da jedini u cijeloj zemlji imaju struju svaki dan u godini; kako je putovati najstarijim putničkim brodom na svijetu; penjati se na aktivne vulkane u Kongu i Tanzaniji; jesti skakavce i leteće mrave; družiti se sa svjetski poznatim kuharom Kiranom Jethwom itd. Itd.

Podsjetimo, prošlo je pet godina otkako su supružnici Željko Garmaz i Maja Sajler Garmaz osnovali Humanitarnu udrugu Srce za Afriku i objavili knjigu “Naš čoek u Africi” od čije su prodaje sredstva donirali za izgradnju srednje škole u selu Kivumu. Škola danas ima kapacitet za čak 1.000 učenika koji su dobili mogućnost školovanja ali i svakodnevnog toplog obroka oko čega i dalje računa vodi naš misionar fra Ivica Perić.

Poput “Našeg čoeka u Africi” i ova knjiga ima ulogu u ostvarenju novog projekta u selu Kivumu – dio prihoda od prodaje knjige bit će doniran fra Ivici za daljnju izgradnju školskoga kompleksa u selu Kivumu u Ruandi, koji obuhvaća i izgradnju sportske dvorane, a koja će biti tek druga sportska dvorana uopće u cijeloj Ruandi!

Svi ste pozvani!

Ostavi komentar koristeći Facebook