Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 12 kategorija

Sutra se održava 58. VN ‘1. Svibnja’ u spomen na Damira Zrilića; Zatvoren dio prometnica

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

U ponedjeljak 01.05. održava se  pedeset i osma po redu „Velika Nagrada 1. Svibnja“, biciklistička utrka koja se u zadnjih 18 godina vozi u spomen na Damira Zdrilića koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu, a u svojoj mladosti se aktivno bavio biciklističkim sportom.

Utrka će se održati na prometnicama koje spajaju Ploču, Dračevac i Babindub u ukupno 12 kategorija.

U 14sati prva je na programu utrka najmlađih kategorija koji voze 3 kruga, dok će u 15,15 startati zajednička utrka seniora,juniora,kadeta,žena, veterana i rekreativaca. Oni voze 7 krugova u ukupnoj dužini od 52 km.

Za Bk Zadar između ostalih nastupaju hrvatske juniorske državne reprezentativke Maja Perinović i Josipa Šintić. Visoki plasman očekuje se i od hrvatskog juniorskog reprezentativca Ivan Grgića koji također brani boje Biciklističkog kluba Zadar.

U Zadar po prijavama dolazi 120 biciklista iz 16 hrvatskih, 9 slovenskih i 2 bosanskohercegovačka kluba što jamči da će 58. VN 1. Svibnja biti i ove godine jedna od najatraktivnijih utrka u kalendaru Hrvatskog biciklističkog saveza.

Uspon na Dračevac,uske okuke iznad bibinjskog kamenoloma,oštar spust prema Babindubu te sam brdski  cilj na Ploči sigurno će zaokupiti pažnju gledatelja koje ovim putem pozivamo da dođu na Ploču i Dračevac i bodre sve natjecatelje, a prije svih mladu i perspektivnu generaciju zadarskih biciklista.

Dodjela nagrada i proglašenje pobjednika svih utrka je zakazano u 17h30min u atriju hotela „PORTO“ (Nikole Jurišića 2).

Zatvara se promet

Zbog održavanja biciklističke utrke 58. VN 1. Svibnja u PONEDJELJAK 01.05. 2017. za sav promet od 14h do 16,45h biti će zatvorena Benkovačka cesta od Ploče do Babinduba. Prometna policija promet će preusmjeravati na alternativni pravac Gaženica-Zadar 2 iz smjera Zadra prema Zemuniku te na Babindubu prema Crnom za vozila koja dolaze iz smjera Zračne luke Zadar.

Također će za sav promet od 14 do 16i45sati biti zatvorena i Ulica sv. Nikole Tavelića na Dračevcu koja vodi prema Babindubu. Mole se stanovnici Dračevca i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa zbog sigurnosti natjecatelja na utrci.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar