u manifestaciji sudjeluju djeca od vrtićke dobi do odraslih građana

Tema 15. Festivala znanosti u organizaciji zadarskog Sveučilišta je “Vrijeme”

Arhiva/ZARAPIX

I ove godine održat će se Festival znanosti, 15. po redu u organizaciji British Councila, Tehničkog muzeja iz Zagreba i hrvatskih sveučilišta te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Festival znanosti je manifestacija s ciljem približavanja znanosti i znanstvenih istraživanja cjelokupnoj javnosti, od djece vrtićke dobi do odraslog stanovništva. Cilj je informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz različitih područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Tema Festivala znanosti 2017. je „Vrijeme“ (i kronološko i meteorološko). Festival će se održati u razdoblju od 24. do 29. travnja 2017. na razini cijele države. Ovo je izvrsna prilika za popularizaciju znanosti, programa i projekata koji se provode na Sveučilištu u Zadru iz različitih znanstvenih područja.
Kao i prethodnih godina, Festival znanosti u organizaciji Sveučilišta u Zadru bit će bogat različitim aktivnostima kao što su predavanja, radionice, demonstracije, prezentacije, predstave i izložbe, a sve to kroz druženje s djecom i odraslima. Znanstvenici s raznih Odjela Sveučilišta u Zadru će, zajedno sa studentima i u suradnji sa lokalnim partnerima, ponuditi sadržajan, edukativan i zanimljiv program. Možete nas pratiti na: https://www.facebook.com/Festival-znanosti-Zadar-1667817173460909/

Cjelokupni zadarski program može se naći na poveznici: http://www.unizd.hr/Portals/28/docs/FZ%202017/FZ2017-Zadar-program-r2-23032017.pdf
Program na razini cijele države može se naći na poveznici: http://www.festivalznanosti.hr/2017/.

Ostavi komentar koristeći Facebook