Tema manifestacije “Zadar čita” ove godine je Šuma Striborova

Arheološki muzej Zadar ove godine po sedmi put aktivno se uključuje u manifestaciju Zadar čita, kojoj je primarni cilj popularizacija knjige i čitanja. Tema ovogodišnje manifestacije je Šuma Striborova, jedna od bajki iz Priča iz davnine, najpoznatije predstavnice hrvatske klasične bajke Ivane Brlić-Mažuranić.

Suradnjom s Klasičnom gimnazijom Ivana Pavla II. u Zadru, realizirati ćemo projekt kojeg smo nazvali Bajka – priča koja ostaje… Uz čitanje bajke Šuma Striborova, kao i kritičkih osvrta na temu Ivaninih bajki iz Priča iz davnine, upoznati ćemo i razvoj bajke kao književne vrste.

Ovogodišnjim sudjelovanjem u manifestaciji Zadar čita, Arheološki muzej Zadar nastavlja uspješnu suradnju s odgojno-obrazovnim institucijama u gradu.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...