Tour of Croatia; Biciklisti će dva puta proći Poluotokom, pogledajte kada i u koliko sati

Tour of Croatia počinje 18. travnja!

Zadar je cilj treće etape koja kreće iz Imotskog, u srijedu 20. travnja 2017.

Cilj u Zadru planiran je za 16.35, a završetak u 17.06 sati.

Cilj etape je kod Mosta sa strane Poluotoka, gdje će biti postavljen videowall s TV prijenosom uživo uz glazbu DJ-a i moderiranje Filipa Brkića.

Biciklisti dvaput prolaze kroz ciljno mjesto! Nakon što prvi put prođu kroz cilj, načinit će još jedan krug oko Poluotoka sve do Ulice Ante Starčevića (6 km) i potom natrag do Mosta.

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se treću godinu zaredom, od 18. do 23. travnja 2017. godine, kroz  šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara kroz cijeli teritorij Republike Hrvatske. Ove godine još zahtjevnija utrka ugostit će više od 20 timova, među kojima i one iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

I ove godine Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 18. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica.  Nakon toga, u srijedu 19. travnja cjelokupna se organizacija seli u Trogir, otkud kreće etapa koja bi mogla već u samom startu utrke bitno utjecati na ukupni poredak, jer joj je cilj na 1762 metra drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu. Treća etapa vozit će se između Imotskog i Zadra, četvrta povezuje Crikvenicu i Umag.  Pretposljednja, peta etapa, donosi nova uzbuđenja jer, nakon starta u Poreču, bicikliste očekuje cilj na Učki na Poklonu koju će se prvo popeti s istarske pa onda i s kvarnerske strane. Posljednja etapa, ona u nedjelju 23. travnja starta u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Utrku će izravno prenositi HRT, Eurosport te Eurosport Asia, a svaku će večer emitirati i sažetke s najuzbudljivijim trenucima s etapa. TV prijenos će emitirati brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata– u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo. Tako će sliku Hrvatske vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta, a za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcijska kuća ISB, koja će utrku snimati kamerama u vožnji te uz korištenje jednog posebnog snimateljskog helikoptera koji će pratiti utrku iz zraka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...