TripAdvisor zaključio – po turističkoj ponudi, Zadar je isključivo SPAVAONICA!

Traveler’s Choice 2017. nagrade koje su dodijelili svjetski putnici i pratitelji prestižnog portala za preporuku turističkih odredišta TripAdvisor odlučili su – od svih svjetskih pa i europskih odredišta Hrvatsku slobodno možete zaobići u širokom luku! Ne, ne šalimo se – ni na razini svijeta, ni na razini regije, Hrvatska se ne pojavljuje gotovo nigdje. Obraz nam svjetla samo Dubrovnik čije su zidine tek 16. najljepša europska znamenitost.

Zadra u tim višim rangovima, iako se turistička zajednica voli pohvaliti koječime, nema nigdje. Srećom na razini Hrvatske ponegdje smo zastupljeni, ali ono što najviše boli, tek u kategoriji hotela što znači da su Zadar i okolica po svojoj turističkoj ponudi samo vrhunska spavaonica i ništa više od toga.

Prvo, evo gdje nas nema nigdje – Zadar i okolica nemaju nijedan hvalevrijedan restoran, otoci kojima se volimo podičiti nisu ni vrijedni spomena prema TripAdvisoru, nemamo atrakcije, plaže su nam jad i bijeda, nemamo nijedan regionalno ili globalno razvikan all-inclusive resort, a nismo ni nekakva destinacija pa ni u kategoriji ‘nadolazeće’.

Što onda možemo ponuditi? Pa, u Zračnu luku Zadar, kao što smo pisali, mogu vas dovesti tek dvije renomirane aviokompanije, a onda se možete kao turist odvesti u hotel po izboru jer na razini Hrvatske, iako nismo u samome vrhu ni tu, imamo sasvim solidne male, velike, jeftine i skupe hotele. Evo koje nagrade su zgrabili.

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera (Petrčane) je 11. najbolji hotel u Hrvatskoj, a isti je 14. najromantičniji hrvatski hotel, 23. s najboljom uslugom u Hrvatskoj te 8. najluksuzniji hrvatski hotel.

Falkensteiner grupacija osvojila je još dvije nagrade i to u kategoriji najboljih obiteljskih hotela. Diadora u Petrčanima je druga, a Funimation u Zadru šesti. Ipak, u spomenutoj kategoriji krunu je odnio Zaton Holiday Resort kao najbolji obiteljski hotel koji ćete pronaći u cijeloj Hrvatskoj.

Bed & Breakfast Kuća Bajlo u Arbanasima četvrti je najbolji Bed & Breakfast hotel u cijeloj Hrvatskoj, ali iako je kuća ne radi se o najboljem ‘malom hotelu’. U toj su kategoriji (mali hoteli u Hrvatskoj) perjanica Zadra bili Niko (11. mjesto) i Art Hotel Kalelarga – 23. mjesto. Niko, Erika Pavina, osvojio je i 19. mjesto u kategoriji usluge na razini Hrvatske.

U kategoriji koja gleda omjer plaćenog i dobivenog (Bargain) na razini Hrvatske najbolji zadarski izbor bio je Mediteran – 17. mjesto.

Gdje nakon spavanja u hotelu?

Nigdje. Zadar turističku ponudu koju vrijedi spomenuti čak i na nacionalnoj razini nema. Ono što se ističe je tek Arheološki muzej u Zadru kao 8. najbolji muzej u Hrvatskoj te Morske orgulje kao 3. najbolja Hrvatska atrakcija koju turist uzduž i poprijeko doživi u 5 minuta.

Nekima su nagrade TripAdvisora za 2017. svakako razlog za ponos i čestitamo svima nagrađenima, ali Turističkoj zajednici Grada Zadra i Zadarske županije su svakako na sramotu i poziv su na razmišljanje jer je negativnih kritika zadarskoj turističkoj ponudi iz dana u dan sve više… a sezona se bliži.

Sve nagrade TripAdvisora možete vidjeti ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...