Turisti u Hrvatskoj izlažu se opasnosti; Svjetski ekonomski forum: “Sigurnije zemlje su Slovenija i Ujedinjeni Arapski Emirati”

Svjetski ekonomski forum objavio je listu 136 država po stupnju rizika kojem se izlažu turisti, uključujući nasilje i terorizam, a na kojoj prvo mesto zauzima Finska kao najsigurnija država na svijeetu za turiste. Na drugom mjestu su Ujedinjeni Arapski Emirati, slijedi Island, dok se Hrvatska nalazi na 24. mjestu, prenosi N1.

Najopasnije država su Kolumbija, SAD, Velika Britanija.

SAD je na niskom 84. mjestu iza afričkih zemalja Benina, Namibije i Alžira, a Velika Britanija je na 78. mjestu iza Bocvane i Bosne i Hercegovine, prenose mediji.

Hrvatska se nalazi na 24. mjestu, Srbija na 72., Slovenija na 17. odmah iza Švedske, Albanija je 46., a Makedonija 56. Najopasnija država je Kolumbija, iza Jemena i Salvadora.

Španjolska je najkonkurentnija država na svijetu u turizmu i pripada joj titula najpristupačnije države za turiste zbog kulturnih i prirodnih bogatstava i vrhunske turističke infrastrukture.

Na listi država koje su najkonkurentnije iza Španjolske su Francuska i Njemačka. Hrvatska je na 32. mjestu, Slovenija 41., Srbija 95., a BiH 113.

Deset najsigurnijih država za turizam: Finska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Island, Oman, Hong Kong, Singapur, Norveška, Švicarska, Ruanda i Katar.

Deset najkonkurentnijih država: Španjolska, Francuska, Nemačka, Japan, Velika Britanija, SAD, Australija, Italija, Kanada i Švicarska, prenose agencije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...