Tvrtka Adriatic propeleri otvorila novu proizvodnu halu u Poslovnoj zoni Lonići!

Prije 10 godina krenulo se u jedan od najvažnijih projekata za Općinu Bibinje – osnivanje poslovne zone Lonići. Malo tko je vjerovao da će ono što je tada bilo zamišljeno, danas biti stvarnost. Od samog traženja zemljišta, koje nije bilo u općinskom vlasništvu, već u vlasništvu Republike Hrvatske, preko izrade UPU-a, ishodovanja brojnih dozvola, izgradnje potrebne infrastrukture, Poslovna zona Lonići konačno je dobila i uporabnu dozvolu. To je vijest koja znači prekretnicu bibinjskog gospodarstva, vijest koja će itekako utjecati na budućnost razvoja Bibinja.

– Ponosni smo na sav dosadašnji uložen trud, koji nije nikako zanemariv, koji će se na zadovoljstvo ne samo žitelja Općine Bibinje, već i šire vidjeti u narednim godinama. Da imamo na što biti ponosni svjedoči i priznanje u programu Vijeća Europe kada su nam prije pet godina dodijelili nagradu za najbolji projekt europskih obalnih gradova. Svjedoči i tome povjerenje svih investitora koji su prepoznali Poslovnu zonu Lonići kao najbolju i najkonkurentniju na području zadarske županije, ali i šire – izjavio je Bruno Bugarija, načelnik Općine Bibinje.

Jedan od investitora koji su prepoznali odličnu poziciju i komunalnu opremljenost Poslovne zone Lonići je obitelj Martinović. Oni su u Općini Bibinje prepoznali partnera, te krenuli u realizaciju novog poglavlja svoje tvrtke Adriatic propeleri.

– Konačno su se stvorili uvjeti za dovršenje našeg projekta proširenja postojećeg posla i otvaranja nove djelatnosti. U postupku smo nabave jedinstvene Prop Scan tehnologije koja je dizajnirana posebno prema našim željama i potrebama. Ona će nam omogućiti snimanje većih propelera bez skidanja s osovine – rekao nam je Ante Martinović, jedan od vlasnika tvrtke.

Tvrtka je svojim optimizacijama propelera brojnim klijentima omogućila smanjenu potrošnju goriva, te ugodniju vožnju brodom. Tako su optimizacijom propele motornog broda Vranjic, splitskoj plovidbi u godinu dana uštedjeli 35 tona goriva.

Treba istaknuti kako posao modifikacije i optimizacije propelera na ovakav način, zbog specifičnosti posla, danas ne radi niti jedna druga firma u Europi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...