U petak proglašenje najboljih na Danima maslinova ulja

Nakon gotovo tromjesečnih priprema, sve je spremno za pete po redu Dane maslinova ulja Ugljan 2017., edukativno-promotivnu manifestaciju o maslini i maslinovu ulju koju u petak, 28. travnja organiziraju Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko.

Iz bogatoga programa, koji počinje u 16 sati svečanim otvorenjem i Festivalom otočnih proizvoda, izdvajamo predstavljanje projekta Avantura otok u 16.30 sati, pokaznu rezidbu maslina od 16.30 do 17.30 sati Udruge Olea Zadar, vođenu degustaciju maslinova ulja od 17.30 do 18. 30 sati, radionicu izrade prirodne kozmetike uz vodstvo Marije Kuljerić, nositeljice OPG-a Kuljerić sa Silbe, koje se bavi proizvodnjom i preradom ljekovitog i aromatičnog bilja.

 

Za publiku će također biti organizirana degustacija maslinova ulja pa organizatori pozivaju posjetitelje da se prijave i daju svoj glas ulju koje im se najviše sviđa. Tko zna, možda baš taj glas bude presudan za ulje koje će odnijeti nagradu.
Dodjela diploma i proglašenje pobjednika bit će u 18.30 sati, a nakon toga druženje uz degustaciju autohtonih otočnih jela. Svakako posjetite i izložbu fotografija „Foto Hrvatska“ nastalih na fotoradionici pod stručnim vodstvom koja povezuje članove lokalne zajednice na druženjima s fotoaparatom u ruci stvarajući kvalitetne fotografije, pišu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...