Cestitka_Uskrs

U Vrapču je započelo psihijatrijsko vještačenje Tina Šunjerge

Ubojičini djed i baka uskoro će se vratiti iz Münchena i trajno ostati živjeti u rodnoj Čistoj Velikoj, u obiteljskoj kući koja je bila poprište velike i bolne tragedije.

Prošlo je mjesec dana od krvave subote u Čistoj Velikoj, od nezapamćenog zločina tinejdžera Tina Šunjerge (19) koji je tijekom sumanutog pohoda u nepuna dva sata hicima iz pištolja u potiljak ubio svoje roditelje – majku Silvanu (46) i oca Marina (45), pripadnika splitske Specijalne policije.

Kako doznajemo od šibenskog odvjetnika Frane Baice, koji mladog ubojicu brani po službenoj dužnosti, nad Tinom Šunjergom započelo je psihijatrijsko vještačenje u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.
– On se i dalje nalazi u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici, a svakodnevno se prevozi na vještačenje u Vrapče. Riječ je o dugotrajnom postupku koji će zasigurno potrajati nekoliko mjeseci, nakon čega će liječnici donijeti nalaz i mišljenje o njegovom trenutnom stanju, ali i o stanju u trenutku počinjena ubojstava – kazao je Frane Baica.

U slučaju da liječnici vještačenjem ubojici roditelja dijagnosticiraju duševnu poremećenost, odnosno neubrojivost, sudski postupak ipak će se provesti, ali na temelju Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Drugim riječima, u tom slučaju okrivljenik za ubojstvo ne može biti kažnjen zatvorskom kaznom, već mu se pripisuje dugotrajno bolničko liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Frane Baica još jednom nam je potvrdio da je on i dalje odvjetnik po službenoj dužnosti Tina Šunjerge, te da nitko iz obitelji nije do sada angažirao privatnog odvjetnika. Također, prema njegovim saznanjima, ubojicu nije nitko iz uže i šire rodbine posjetio u zatvorskoj bolnici.

Nakon što će do kraja života ostati zavijeni u crno, roditelji od pokojna Marina, ubojičini djed i baka – Željko i Kristina Šunjerga, otputovat će, kako doznajemo, do kraja ovog tjedna natrag u njemački Munchen, u kojemu su proveli cijeli svoj životni radni vijek i stekli mirovinu. Ipak, iz njihovih krugova doznajemo, da će se uskoro vratiti i trajno ostati živjeti u rodnoj Čistoj Velikoj, u obiteljskoj kući koja je bila poprište njihove velike i bolne tragedije.

Kako je to dosadašnjom istragom Županijskog državnog odvjetništva utvrđeno, Tin Šunjerga je 25. ožujka u u popodnevnim satima u obiteljskoj kući u Čistoj Velikoj obio sef i iz njega uzeo očev privatni pištolj. Oko 16 sati tog dana ubio je majku Silvanu dok je sjedila za upravljačem automobila Citroen pri povratku kući iz polja. Ubojica je majci ispalio metak u glavu u predjelu potiljka uslijed čega je ona zadobila prostrijelnu rane glave i mozga od koje je odmah preminula.

Potom se ubojica uputio prema obiteljskoj kući i došao do garaže u koju je u međuvremenu iz polja stigao i njegov otac, pa je iskoristivši trenutak dok mu je otac bio okrenut leđima, sa udaljenost od 30-tak centimetara od njegove glave, ispalio hitac u predjelu očeva potiljka nanijevši mu smrtnu prostrijelnu ranu glave i mozga.

U ovom teškom zločinu, Županijsko državno odvjetništvo istragom je obuhvatilo i 20-godišnjeg Ivana Škarića iz Čiste Velike. Njega se tereti da je bio prisutan i vidio da je Tin Šunjerga pištoljem ubio majku Silvanu u automobilu Citroen Saxo, te da je potom izašao iz vozila i otišao kući, a da policiji nije prijavio počinjenje kaznenog djela ubojstva, premda je znao da bi prijavljivanjem bilo omogućeno i znatno olakšano otkrivanje ubojstva i počinitelja. Tijekom istražnog postupka Škarić je pušten da se brani sa slobode, piše Jutarnji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...