Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije najavljuje održavanje tribine sjećanja na Franka Lisicu

Jučer, 22. travnja, u Murvici su se okupili članovi udruge ‘Prvi hrvatski redarstvenik’ Zadarske županije s ciljem održavanja godišnje izvještajne skupštine. Drugi motiv okupljanja bio je dogovor oko održavanja tribine sjećanja na prvog hrvatskog redarstvenika Franka Lisicu. Ista će se, kako je dogovoreno, održati u utorak, 2. svibnja, u 18 sati u prostoru Osnovne škole Stjepana Radića u Bibinjama, a na njoj će govoriti dr. Ante Nazor, general Marko Lukić i Đuro Župan.

Udruga ‘Prvi hrvatski redarstvenik’ Zadarske županije ima 70 članova koji se aktivno nalaze od ljeta 2016. godine po izboru novog vodstva. U suradnji s drugim braniteljskim udrugama organizirali su putovanja na Bleiburg, u Vukovar te na Plitvice, a održali su i tribinu sjećanja za Dragana Žunića (14.12.2016.) u Kazalištu lutaka u Zadru.

Prvi hrvatski redarstvenici Zadarske županije zajedno obilaze vječna počivališta preminulih prijatelja zajedno s njihovim obiteljima, uz financijsku pomoć lokalne uprave i samouprave te zahvaljujući lokalnim gospodarstvenicima. Cilj udruge je promicati i braniti istinu o Domovinskom ratu te pružiti skrb i pomoć članovima i njihovim obiteljima, održavati tribine sjećanja za poginule prijatelje te održavati sjećanje na njih, one branitelje koji su svoj život prvi ugradili u temelje Republike Hrvatske.

– Ovim putem pozivamo sve Prve hrvatske redarstvenike i sve ostale pripadnike braniteljskih udruga da se u što većem broju odazovu na tribinu sjećanja, 02.svibnja.2017. za Franka Lisicu, našeg dragog prijatelja, koji je prvi na našem području položio svoj život na oltar domovine, poručili su iz Udruge.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...