USKOK podigao optužnicu protiv sutkinje iz Benkovca; Presuđivala u korist vlasnice agencije nekretninama, ova ju podmitila sa 40 tisuća kuna

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv dvije hrvatske državljanke A. B. (1980.), G. A. (1965.) zbog počinjenja kaznenih djela primanja i davanja mita te zlouporabe položaja i ovlasti. (26. 4. 2017.)

Naime, radi se o 36-godišnjoj sutkinji Općinskog suda u Zadru, Stalna služba Benkovac, A. B. i 51-godišnjoj vlasnici agencije nekretninama iz Benkovačkog sela, G.A, koje su uhićene 3. studenog prošle godine.

Kako stoji na stranicama USKOK-a optužnicom se prvookrivljenoj, kao sutkinji Općinskog suda u Zadru, Stalna služba u Benkovcu, stavlja na teret da se, od početka veljače 2016. godine do 3. studenoga 2016., u Benkovcu i Obrovcu, s drugookrivljenom vlasnicom agencije za nekretnine dogovorila da će, u predmetima stranaka drugookrivljene okrivljene, poduzimati sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima stranaka drugookrivljene, za što će joj ona, prema dogovoru, predavati određenu novčanu nagradu. Tako je sutkinja, nakon što joj je vlasnica agencije predavala dokumentaciju svojih stranka, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je 51-godišnjakinja pribavljala po uputi sutkinje, u najmanje 17 predmeta, sačinjavala tužbe radi utvrđenja prava vlasništva, znajući da će ti predmeti njoj biti dodijeljeni u rad i da će u istima kao uređujući sudac donositi odluke.

Nakon što su joj tako formirani predmeti dodijeljeni u rad,  A. B. je posredstvom G. A. davala upute za stranke i svjedoke o tome što će ih pitati i kako će iskazivati, kako bi mogla donijeti presudu u skladu s interesima stranaka G.A.. Zatim je, sukladno dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od G.A. primila ukupno najmanje 30.700,00 kuna i 200 eura.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...