Uskrs u Neviđanima uz koncert zadarske grupe Central

U organizaciju Udruge za održivi razvoj Bumbak iz Neviđana, ove nedjelje, na Uskrs, u 22 sata u zgradi mjesnog doma u Neviđanima koncert će održati zadarska grupa Central.

Iako osnovana prije tri godine, prije dva mjeseca odlučeno je da će udruga aktivno krenuti s radom kako bi unaprijedili život, okoliš, kulturu te upotpunili turističku sezonu u Neviđanima, sa željom da se to odrazi na cijeli otok Pašman.

– Mala smo i neprofitna udruga, svakog dana brojimo nove članove koji su voljni volontirati i pridonijeti radu udruge. Primjerice, nova tajnica udruge Marta Ribić, učenica četvrtog razreda Srednje medicinske škole u Zadru, izrazila je želju i ponudila se da organizira dan besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, a naša potpredsjednica Lucija Tolja, izvrsna studentica na PMF-u u Zagrebu, zauzela se za prikupljanje riječi i izraza karakterističnih za govor našega područja koje ćemo objaviti u rječniku. Mnogo je onih koji nam žele pomoći i svima im se želimo zahvaliti te pozvati nove članove da nam se prirdruže jer kroz udrugu i volontiranje u njoj želimo pružiti i mladima i starijima novi oblik zabave i druženja, ističe predsjednica Udruge Bumbak Petra Perinović te poziva sve na nedjeljni koncert u dom u Neviđanima, mjesto koje po dobroj zabavi pamte generacije otočana i Zadrana.
Dodaje kako je udruga preuzela organizaciju otočnog natjecanja u praćama, koje će se ove godine održati sedmi put, 29. srpnja, uz nastup Marijana Bana i Diktatora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...