Veliki preokret u HDZ-u; Dukić prihvaća radno mjesto u Irskoj i odlazi, preuzima li kandidaturu za mjesto gradonačelnika Joso Nekić?

Branko Dukić, dugogodišnji ginekolog zadarske Opće bolnice, te slobodno možemo reći donedavni HDZ-ov kandidat za mjesto zadarskog gradonačelnika, pokleknuo je baš kao i desetine tisuća Hrvata, te je odlučio svoj radni ali i životni put nastaviti u Irskoj, svojevrsnom “raju za radnike”.

Ovo ne bi bilo čudno da ga posljednjih dana ne viđamo u predizbornoj kampanji u već spomenutoj ulozi, pa se s razlogom možemo zapitati jesu li stranačke kolege, što niže a što više rangirani, poput Kalmete ili Plenkovića, bili i ranije upoznati s ovakvim planovima omiljenog zadarskog ginekologa.

Iako smo pokušali od izvora bliskim stranci doznati o čemu je riječ, svi su u svojim komentarima šokirani ovakvim podmuklim potezom samog Dukića. Navodno je čak i Kalmeta razočaran ovom odlukom, no kako neslužbeno doznajemo, Dukića u Dublinu očekuje mjesto pomoćnika ravnatelja Odjela prenatalne ginekologije St. James’s Hospital s početnom plaćom od 5.600 EUR-a, s dodatnim beneficijama poput službenog vozila i subvencioniranog smještaja.

Nije velika tajna da će veliki pretendent na mjesto gradonačelnika čelnik gradske organizacije HDZ-a Joso Nekić, koji je, prema svemu, najizgledniji kandidat nakon ovog obrata.

Sam Nekić u trenutnku pisanja ovog teksta nije bio dostupan za komentar, no vjerujemo kako će tijekom dana biti sazvana tiskovna konferencija na kojoj će se medijima, ali i biračima, objasniti posljednja događanja u zadarskom HDZ-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...