11 godinu za redom

Veliko srce zadarskih Lionsa; Bogatim paketima uljepšali Uskrs socijalno ugroženim obiteljima

Marko Dimić/ZARAPIX
Tamni način

I ove godine u Velikom tjednu, zadarski Lionsi kroz svoju akciju „Za ljepši Uskrs svima“, pomažu svoje socijalno ugrožene sugrađane. Danas su bogatim paketima obradovali 19 obitelji koje su, prema popisu gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo, među socijalno najugroženijima u Zadru. Mahom je riječ o samohranim majkama s, nerijetko bolesnom djecom. Uskršnji paketi koje su pripremili Lionsi sigurno će im obogatiti blagdanski stol i pomoći da mirnije i s još više radosti dočekaju Uskrs.

U paketima je, naime, raznovrsna hrana uobičajena za blagovanje u danima Velikog tjedna: svježa i konzervirana riba, šunke, jaja, ulje, šećer i brašno, tjestenina i riža, mlijeko, voćni sirupi i pogače, te čokoladni zečići, keksi i bomboni. Uz to, šamponi, deterdženti, sapuni i sredstva za čišćenje. Sve je to bilo moguće prikupiti zahvaljujući donacijama: Cromarisa i Mardešića, Špar-a Hrvatska, Maraske, Vrane, Foše, Velpra, INKO centra, Vigensa i Kali tune. Dio sredstava prikupljen je i na humanitarnoj utakmici u malom nogometu koju su prošlog tjedna odigrali zadarski liječnici i članovi Lions kluba. S loptom su bolje baratali liječnici, ali i jednima i drugima od nogometa je bila važnija akcija zbog koje su se našli – ljepši Uskrs svima.
U 11 proteklih godina koliko Lionsi priređuju ovu akciju, brojne su zadarske obitelji, uoči Uskrsa, dobile slične pakete. Ljepši je blagdan, tako, bio i njima i onima koji su se za te pakete pobrinuli.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar