Voštarnica u dva uzrasta bolja od Partizana

Proteklog vikenda su ekipe KK Voštarnica Zadar i ekipa cura škole košarke Zadar nastupale na Uskršnjem turniru Bitola 2017.

Vvoštarnica je nastupala sa ekipama mix djevojčice dječaci rođeni 2005. i ml., ekipom mlađih kadeta dječaci rodjeni 2003. i ml., te sa ekipom veterana koja je ove godine bila pojačana za Čedomira Ćiru Perinčića, dok su cure škole košarke Zadar nastupale u konkurenciji mlađih kadetkinja cure rođene 2003. i mlađe.

Cure šk Zadar su u jakoj konkurenciji izborile prvo mjesto i imale su mvp turnira u igračici Magdaleni Dražić koja je vodila svoju ekipu do prvog mjesta.

Voštarnica mix 2005. i ml. su nastupili u jakoj skupini gdje su ostvarili pobjede protiv ekipe Kavadaraca 43 – 28, u polufinalu protiv domaćina ekipe Mladosti 58 – 51 da bi u finalu bili bolji od Partizana u napetoj utakmici sa rezultatom 51 – 46.

Za najbolju igračicu turnira je proglašena Loreta Šimićev iz Voštarnice!

Generacija mlađih kadeta Voštarnice je nastupila na najjačem dijelu turnira na kojem su nastupale i ekipe koje igraju dječju Balkansku ligu (Srbija, Makedonija, Grčka, Turska) te su osvojile izvrsno treće mjesto! U prvom kolu su dobili ekipu Pelistera iz Bitole 46 – 28 da bi u drugom susretu nakon neizvjesne utakmice izgubili od ekipe MZT – Skopje koja je inače drugoplasirana ekipa Balkanske lige tijesno sa 42 – 39. U utakmici za treće mjesto ekipa trenera Darka Frakina se konsolidirala te je s odličnom igrom deklasirala vršnjake iz Partizana (od kojih su inače gubili zadnja tri turnira) s visokim rezultatom 55 -28!

Na turniru su nastupali i veterani Voštarnice pojačani s legendom zadarske košarke Čedomirom Ćirom Perinčićem koji su dospjeli do finala, u kojem su izgubili od ekipe pPelistera 46 – 41. Na kraju turnira domaćin je organizirao domjenak za sve veterane gdje je bila degustacija makedonskog jela i vina nakon koje je ispalo da su svi pobjednici ovog turnira te da domaćin može s pravom očekivati dolazak zadarskih ekipa i dogodine!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...