Za tri dana zadarska riva pretvara se u cvjetnu čaroliju

3. Vrtna izložbu cvijeća “Cvijet Zadra” održava se od 20. do 23. travnja 2017. na Obali kralja Petra Krešimira IV.

Izložba nije samo hortikulturno događanje već i predturistička manifestacija koja zadarsku rivu dodatno obogaćuje, a ostavlja cvjetni trag cijelu sezonu.

Ovalne gredice duž rive biti će prepuštene mašti i volji izlagača iz komunalnih i privatnih tvrtki diljem Hrvatske koje će i ove godine stručno povjerenstvo ocijeniti u nekoliko kategorija, a dodjela nagrada, za čiju izradu je zadužen Muzej antičkog stakla, održat će se na samom otvorenju 20. travnja u 10:00 sati.

Izložbu će pratiti bogat program događanja, od stručnih obilazaka gradskih Perivoja, dječjih predstava, te zabavnih i edukativnih dječjih radionica, gdje se istaknula radionica “Piši-riši” koja će se održati u petak 21. travnja i subotu 22. travnja s početkom u 10:00 sati u “Cvjetnom vrtu” u Perivoju Vladimira Nazora.

Osim najavljenih događanja na rivi će biti i prodajni dio, gdje će svim građanima biti dostupne raznovrsne sezonske sadnice privatnih proizvođača cvijeća i drugih proizvoda.

“Cvijet Zadra“ je izložba koja je karakteristična po tome što cvjetne kreacije ostaju u gredicama cijelu turističku sezonu, a uspjehu manifestacije svjedoči i “Posebno priznanje” koje je dodijeljeno u akciji Nasmiješeno sunce za izniman doprinosu uspješnom odvijanju turističke sezone u 2016. godini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...