Cestitka_Uskrs

Zadar ima dva državna prvaka iz matematike!

Zadarski školarci ostvarili su zapažen uspjeh na Državnom natjecanju iz matematike za srednje i osnovne škole koje se od 3. do 5. travnja održavalo u Primoštenu. Na natjecanju je sudjelovalo čak 263 učenika osnovnih i srednjih škola, a Zadrani su ih, gotovo tradicionalno, ostavili sve u prašini.

Gimnazija Franje Petrića, popularni MIOC, može se pohvaliti s čak dvije medalje na ovom prestižnom natjecanju. Noel Lakić u kategoriji prvih razreda srednjih škola osvojio je drugo mjesto, a medalju zlatnoga sjaja u kategoriji 2. razred srednjih škola osvojio je Marin Varivoda. Lakić i Varivoda zbog svog su uspjeha na ovogodišnjem Državnom natjecanju u A varijanti pozvani na Hrvatsku matematičku olimpijadu (22.4, 23.4 i 6.5.).

Osnovna škola Krune Krstića već drugu godinu za redom ima državnog prvaka u matematici jer je Namik Agić opet odnio zlato, ovoga puta u kategoriji za 6. razrede. Istaknuti još valja kako je zapažen uspjeh (6. mjesto, 7. razred OŠ) postigla i Cvita Puhov iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje.

Potpuna rang ljestvica za srednje škole u A i B kategoriji još nije objavljena javnosti pa ovim putem šaljemo čestitke i onima koji su za Zadar nastupili u tim kategorijama, a ovim putem ih nismo bili u mogućnosti poimenice istaknuti.

Naslovnu sliku posudili smo s Facebook stranice Gimnazije Franje Petrića, a nad njom su Miočani napisali: “Možda fotografija nije najjasnija ali ono što je jasno je da su na njoj najmentorica i najučenici, od čega dva sadašnja i jedan (nadamo se) budući”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...