Zadarski HSLS obećaje smanjenje režija i nameta: “Rezat ćemo sve nepotrebne troškove, kako bi prodisali i građani i poduzetnici”

“Obećajemo biračima da će naš prvi potez pri eventualnom dolasku na vlast biti detaljno pregledavanje svih knjiga o dosadašnjem poslovanju Grada”, priopćeno je danas iz zadarskog ogranka Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS).

„Ako vidimo da je potrebno, pozvat ćemo u pomoć i vanjske, nezavisne financijske stručnjake koji nisu iz Zadra. Sve nepravilnosti ćemo prijaviti, a jamčim vam da ćemo pregledati svaku kunu“, izjavio je Nino Dellavia, kandidat HSLS-a za gradonačelnika Zadra. HSLS svoj program, među ostalim, bazira na borbi protiv korupcije i nepotizma, rezanju nepotrebnih troškova te stavljanju u funkciju neiskorištene gradske imovine.

„Čim snimimo stanje, odmah ćemo rezati sve nepotrebne troškove, kako bi prodisali i građani i poduzetnici. Tako ćemo stvoriti prostor za smanjenje režija i davanja. Prvi na redu za smanjenje su režije za vodu te cijene vrtića za građane, a za biznis ćemo smanjiti razne namete, kao i cijenu najma gradskih prostora za poslovanje“, rekao je Dellavia i najavio uspostavljanje registra cjelokupne gradske imovine. „Sve ćemo popisati – svaku zgradu, svjetiljku, ogradu, stablo…“

Kandidatkinja za njegovu zamjenicu Marina Marić istaknula je kako građani nisu zadovoljni funkcioniranjem gradske uprave te da je treba profesionalizirati i učiniti efikasnim servisom građana i biznisa.

„Godinama se zapošljavaju rođaci i stranački poslušnici. Nama trebaju stručnjaci, a ne rođaci. Uvest ćemo kriterije stručnosti pri zapošljavanju, napredovanju i dodjeli poslova. I sada u gradskoj upravi ima kvalitetnih ljudi, a mi ih želimo adekvatno vrednovati“, istaknula je Marić.

HSLS se zalaže za transparentnu, otvorenu i efikasnu upravu.

„Planiramo uvesti dvosmjenski rad kako bi građanima usluge bile dostupnije. Upravu treba digitalizirati kako bi se postigao visok stupanj transparentnosti i kako bi građani i tvrtke u što kraćem roku dobili potrebne dokumente i usluge. Jedino tako Zadar može naprijed i jedino tako možemo postati zanimljivi ulagačima. To je naš prvi i i najveći zadatak“, zaključila je Marić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...