Cestitka_Uskrs

Zadarski meteorolog Kraljev o ćudljivom vremenu za Uskrs; “Uzmite kišobran u ruke i okupajte se u moru!”

Ako ste obiteljski ručak za najveći kršćanski blagdan Uskrs planirali na otvorenom, možda biste ipak trebali imati i drugu soluciju.

Zadarski meteorolog Duško Kraljev najavljuje kako će vrijeme u nedjelju biti prevrtljivo, baš kako je to uobičajeno za najnestabilniji mjesec u godini, travanj.

Za Uskrs bi moglo biti kiše. Naime, preko našeg kraja će u subotu proći jedna fronta koja će donijeti nešto više kiše, što će se najvjerojatnije protegnuti i na nedjelju, pa i ponedjeljak.

No, da se ne bi izdeprimirali oni koji ovaj dan žele provesti u šetnjama i ispijanju kavica na otvorenom, bit će i sunčanih razdoblja.

Mijenjat će se sunce i kiša, baš kako je uobičajeno za travanj. U svakom slučaju trebat će nam kišobran u rukama.

Bez obzira na možda ne idilično vrijeme za Uskrs, dobra je vijest da se temperature neće bitno mijenjati.

Ova dva, tri dana do Uskrsa će biti prekrasna. Puno sunca, slab vjetar, preko 20 stupnjeva. Fronta koja stiže u subotu neće donijet bitno zahladnjenje. Noćne će temperature sigurno biti nešto niže, ali danju će biti ugodno, osobito kada izađe sunce. Čak i ako bude za stupanj, dva niža nego ovoga tjedna, nećemo to osjetiti.

Oni koji žele otvoriti sezonu kupanja, kaže nam zadarski meteorolog, možda bi to mogli učiniti baš za Uskrs.

More je sada 16 stupnjeva. Ovih bi se dana njegova temperatura mogla čak i podići, tako da preporučujem svima, osobito gostima koji će blagdane provesti u našem kraju, da se malo i okupaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...