Zadarski osnovnoškolci učili o energetskoj učinkovitosti

U okviru europskog projekta FIESTA – Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions (Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima), u zadarskim osnovnim školama Krune Krstića, Zadarski otoci i Bartula Kašića u periodu od 30. ožujka do 7. travnja 2017. godine održano je 6 informativno-edukativnih radionica za učenike četvrtih razreda. Projekt FIESTA sufinancira se iz EU Programa CIP Intelligent Energy Europe – IEE, a obuhvaća aktivnosti usmjerene ka ostvarivanju ušteda energije u obiteljskim kućanstvima s djecom na području Grada Zadra.

Tijekom info-edu sata, učenicima je prikazano nekoliko animiranih filmova nakon kojih su imali priliku ispričati naučeno, održan je i kratki kviz, a učenici koji su točno odgovorili na pitanja dobili su nagradu koja se sastojala od FIESTA vodiča za povećanje energetske učinkovitosti u kućanstvima, magneta s termometrom i DVD-a s animiranim filmovima za djecu o racionalnom korištenju energije u vlastitom domu.

Ovim ciklusom edukativnih radionica bilo je obuhvaćeno 198 učenika te njihovi nastavnici, a održao ih je FIESTA energetski savjetnik Marin Pašić. Svima njima podijeljeni su FIESTA vodiči za povećanje energetske učinkovitosti u kućanstvima, magneti s termometrom, DVD-i s animiranim filmovima za djecu o racionalnom korištenju energije u vlastitom domu i ostali promotivni materijali (olovke i termometri za promicanje sustavnog gospodarenja energijom).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...