Završilo pojedinačno boksačko prvenstvo Hrvatske; Nastupili boksači iz čak 39 klubova

U Zadru je jučer završilo pojedinačno boksačko prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne skupine, četverodnevno natjecanje na kojem su nastupili boksači iz čak 39 hrvatskih klubova.

Nakon tri dana, posljednjeg dana natjecanja održano je 11 finalnih borbi – sedam u juniorskoj i četiri u kadetskoj kategoriji.

Osim kompleta medalja, organizatori turnira peharima su nagradili najbolje boksače u kategoriji. Prema stručnom sudu, najbolji junior je Gabriel Veočić iz BK Brod, koji je postao državni prvak u kategoriji 75 kg, dok je najboljim kadetom proglašen Matej Hlača iz BK Nokaut iz Zagreba, koji je postao državni prvak u kategoriji 62 kg. Matej je inače i europski prvak u istoj kategoriji.

U pauzi su organizatori natjecanja, Hrvatski boksački savez i BK Rebel iz Zadra, podijelili plakete zaslužnim pojedincima. Za osobit doprinos i razvoj hrvatskog boksa te sporta uopće, plaketama su nagrađeni: Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta, proslavljeni zadarski i hrvatski boksač Ivica Živković, zadarski kardiolog dr. Zorislav Šušak, dugogodišnji boksački sudac Žarko Mladina, predsjednik Zadarskog boksačkog saveza Pero Knežević, direktor SC Višnjik Denis Karlović te inovator novog hrvatskog fokusera Denis Gregov. Plakete je uručio predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.

Organizatori natjecanja su više nego zadovoljni održanim prvenstvom. Natjecanje je proteklo u najboljem mogućem redu, mladi boksači su bili odlično pripremljeni te su prikazali zavidnu vještinu, a ne manje važno, dvorana na Banini je sva četiri dana bila puna gledatelja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...