Zelena čistka u Parku prirode Vransko jezero

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na sudjelovanje u akciji “Zelena čistka” koja će se na području Parka prirode Vransko jezero održati u subotu, 22. travnja 2017, pozivaju iz Parka prirode Vransko jezero na svojoj službenoj stranici.

U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2016 u Hrvatskoj se po šesti puta provodi akcija „Zelena čistka“, koja će 22. travnja 2017., okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Svjetski pokret Let’s do it World je do sada okupio 113 zemalja i preko 16 milijuna volontera!

Divljim odlagalištima nazivamo neuređene prostore koji nisu predviđeni za odlaganje otpada, a formiraju ih najčešće neuki građani. Na područjima na kojima se nekontrolirano odlaže otpad i na kojima se isti duže zadržava može doći do onečišćenja tla, podzemnih i površinskih voda te mora, ali i požara koji su česta pojava. Većina divljih odlagališta otpada sadrži otpad iz domaćinstava, ali i velike količine građevinskog, čak i opasnog otpada.

Cilj je okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti veliko divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama, na području Općine Pakoštane, i tako pokazati da nije sve što je daleko od očiju daleko i od srca. Ovim činom želimo podići ekološku svijest zajednice i ukazati da je briga za naš okoliš ujedno briga i za zdravlje i ljepšu budućnost nas i naše djece. Humanom akcijom pokažimo zato da nam je stalo do naše djece i prirode i vratimo stari sjaj Parku prirode Vransko jezero.

Prijave za sudjelovanje u akciji „Zelena čistka“ molimo izvršiti najkasnije do 21. travnja do 12 sati na e-mail: [email protected] ili na broj telefona 023/383-181.

Lokalni koordinator zelene čistke je JU PP Vransko jezero. Sudjelovanje u akciji je na volonterskoj osnovi i na osobnu odgovornost svakog pojedinog volontera.

Okupljanje je na benzinskoj postaji Petrol u Pakoštanima ili direktno na lokaciji u Dragama, a mjesto dolaska molimo navesti u prijavi.

Za sve sudionike bit će osigurana okrjepa nakon završetka akcije.

Program akcije čišćenja:

08:45-09:15 – okupljanje kod Petrola u Pakoštanima i zajednički odlazak do lokacije čišćenja
09:30-12:00 – akcija čišćenja Parka prirode u Dragama kod Debelog briga
12:00-13:00 – zajednička marenda

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...