Zelenom čistkom očišćena šuma kod Benkovačkog sajma

“Zelena čistka” kao dio globalnog projekta “Let’s do it” naziv je ekološke akcije kojom je u ponedjeljak, 24. travnja 2017. godine organizirano čišćenje šume kod sajmišta u Benkovačkom selu. Akciju koja se odvija na razini cijele Hrvatske organizirao je Upravni odjel za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj Grada Benkovca, a okupila je 50-ak sudionika.

U njoj su sudjelovali djelatnici Grada Benkovca, Hrvatskih šuma te učenici srednje u Benkovcu koji su marljivo sakupljali otpad koji je narušavao taj prirodni okoliš.

Kroz višesatno čišćenje i druženje, rezultati su na kraju i više nego vidljivi pa su sudionici akcije izrazili nadu da će takav lijep i čisti okoliš takav i ostati na zadovoljstvo svih stanovnika i posjetitelja grada Benkovca.

Inače, akcija “Zelena čistka – Let’s do it” okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva s ciljem rješavanja problema odlaganja otpada na lokalnoj i globalnoj razini. Globalna mreža okuplja 113 zemalja u kojima je angažirano oko 14,5 milijuna stanovnika. Promjenom navika svakog pojedinca, ali i organizacija je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra te osigura ljepša i zdravija budućnost. U Hrvatskoj se provodi već šestu godinu za redom u koordinaciji Udruge Žmergo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...