Zima u proljeće: U Lici i Gorskom kotaru susnježica i snijeg, u unutrašnjosti kiša, na moru jaka bura

Istok Hrvatske imat će oblačan utorak uz povremenu kišu, glavnina koje se predviđa sredinom dana i poslijepodne. Puhat će mjestimice umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar te će biti još malo hladnije nego u ponedjeljak. Slično će biti i u zapadnijim područjima, uz najvišu temperaturu od 9 do 12 stupnjeva.

I  u zapadnim će područjima tijekom dana ponegdje biti umjerenog vjetra, uglavnom sjeveroistočnog i sjevernog, javlja HRT.  Uz većinom oblačno vrijeme treba računati i na kišu.

U krajevima uz Muru i Dravu mogućnost za kišu bit će najmanja, a očekuju se i kraća sunčana razdoblja. Njih će biti samo mjestimice na sjevernom Jadranu, dok će u većini gorskih predjela te na obali prevladavati oblačno.

Povremeno će biti kiše, na moru i ponekog pljuska s grmljavinom, a uz pad temperature zraka kiša će u Lici i Gorskome kotaru u područjima višim od 700 metara prijeći u susnježicu i snijeg.

Puhat će sjeveroistočnjak, na moru bura koja će jačati na jaku i olujnu. Na srednjem Jadranu će u prvome dijelu dana puhati jugo, mjestimice i jako, a zatim će okrenuti na buru. More pritom umjereno valovito i valovito, na otvorenome i jače valovito. Uz promjenljivu naoblaku bit će kiše te grmljavinskih pljuskova, ponegdje moguće i izraženijih.

Temperatura danju slična onoj u ponedjeljak, kao i na krajnjem jugu. I tu će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, većinom poslijepodne s kišom i grmljavinom. Zapuhat će jugo koje će jačati ponegdje na jako, a potkraj dana i u noći na srijedu okrenut će na buru.

Povremene će kiše biti i u srijedu i četvrtak, a u višem gorju i dalje treba računati na susnježicu i snijeg. Zatim u petak većinom suho.

Puhat će povremeno umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar te se predviđa još malo hladnije nego u utorak, uglavnom u gorju uz mogućnost za mraz ujutro. Promjenljive će naoblake biti i na moru, u srijedu uz poneki pljusak uglavnom na sjevernom dijelu te na krajnjem jugu, a u četvrtak su oni mogući u Dalmaciji.

Bit će vjetrovito uz buru, jaku i olujnu, mjestimice s orkanskim udarima, koja će u petak oslabjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...