8 pravila šminkanja kojih se dobro pridržavati ako nosite naočale

Žene koje nose dioptrijske naočale u zadnjih su nekoliko sezona napokon mogle odahnuti, a tzv. geek chicu ne prognoziramo skori pad popularnosti. Kao poželjan modni dodatak mogle su se vidjeti na revijama modnih kuća Dsquared2 ili Gucci, a zvjezdane ljepotice poput Lady Gage, Kristen Stewart, Anne Hathaway te mnogih drugih, sve češće im daju prednost, iako se s dioptrijskim naočalama na licu moraju pridržavati nekih pravila šminkanja, piše Zadovoljna.

1. Zaboravite na tamna sjenila. Smokey eyes ispod naočala nije najbolja opcija. Oči će jednostavno izgledati pretamno. Birajte svjetlije nijanse, a želite li ipak nešto dramatičniji look, na pregibe kapaka nanesite malo tamnijeg sjenila.

2. Okvir naočala i eyeliner ne smiju biti u istoj boji. Nanesite eyeliner koji je sličan boji okvira, ali ne identičan. S crnim okvirima kombinirajte sivu, smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite brončanu.

3. Ne zaboravite na uvijač. Kako biste što više “otvorili” pogled, ne izostavljajte uvijač za trepavice. Uvijačem pritisnite trepavice sasvim blizu korijena i zatim nanesite maskaru.
4. Bez maskare na donjim trepavicama. Za maskaru na donjim trepavicama većina vizažista reći će “ne”. Takav nam izgled jednostavno dodaje godine, a nosite li naočale, sve skupa može izgledati još gore. Tamna boja i okviri stvaraju sjene ispod očiju pa lice izgleda umornije. Doznajte i kako pomoću žlice u nekoliko sekundi našminkati oči poput profesionalke.

5. I koža lica zaslužuje jednaku pažnju. Bez obzira što je naglasak na očima i ostatak lica mora izgledati besprijekorno. Kožu nahranite prije nanošenja pudera, a nepravilnosti uklonite korektorom.

6. Kriva nijansa korektora. Odabrati odgovarajuću boju korektora i inače je zahtjevno. U slučaju s naočalama, birajte isključivo žućkaste nijanse. One najbolje prekrivaju tamne podočnjake i eventualno crvenilo.

7. Deblje i deblje, a ne tanje. Deblji okviri znače da ćete na kapke nanijeti deblju liniju eyelinerom ili olovkom, a uz tanke obavezno ide i tanka linija.

8. Naglasite obrve. Ponekad smo toliko koncentrirani na ono što se vidi samo ispod naočala da zaboravljamo na obrve. Neka budu uredno počupane, počešljane, a možete ih dodatno naglasiti gelom za obrve. Jer ipak su one okvir za vaše okvire.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...