Bobi, jesi li znao da su HDZ-ovci koji žele zagospodariti Benkovcem lažni branitelji, neuki ljudi i kupci diploma?

Ako se po kampanji vlast poznaje, Benkovčane koji će na lokalnim “izborima” zaokružiti Tomislava Bulića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, na njihovu žalost, ne očekuje ništa što već u njihovom gradu nije ustaljena praksa. Koruptivno nepotističkoj hobotnici narast će još jedan krak, a u fotelje će zasjesti gradski vijećnici, među kojima i oni s osnovnoškolskim stupnjem obrazovanja, predvođeni 48-godišnjim Bulićem, umirovljenim zapovjednikom počasne Predsjedničke garde.

Benkovčani koji su dobro upoznati s njegovim likom i djelom, kako kažu, upoznati su i sa činjenicom da se ratni put dotičnog, koji danas tvrdi da je Domovinski rat proveo na prvoj crti, odnosi na čuvanje Banskih dvora, te da su mu najveća prijetnja bile, ne puške, tenkovi, prašnjavi bombardirani rovovi- već jeleni u obližnjoj zagrebačkoj šumi.

Ovaj mladi umirovljenik pravo na mirovinu ostvario je na temelju PTSP-a, čime se priključio onima koji zbog iste dijagnoze mjesečno primaju sedam tisuća kuna, a rata su vidjeli jedino na televiziji, pred kojom provode većinu vremena, budući da su im doživotni prihodi osigurani.

Iako PTSP-ovac, kako mu piše u liječničkim nalazima, Bulić nije lud da se odrekne blagodati života na državnim jaslama, pa je tako najavio da će, ukoliko ga građani izaberu, gradonačelničku plaću donirati potrebitima. Možda upravo onima čije glasove po lokalnim kafićima, za sto kuna kupuju njegovi puleni.
S obzirom da većina građana Benkovca živi na rubu siromaštva i da je svaki Benkovčanin, prema posljednjim podacima FINA-e dužan preko 300 tisuća kuna, HDZ-ova mašinerija glasove bi mogla prikupiti upravo na nečijoj bijedi i rezigniranosti.

Na ovaj potez vjerojatno su se odlučili nakon što im je propao pokušaj oglašavanja Bulićeve kampanje, ni manje ni više nego na Facebook stranici Turističke zajednice Grada Benkovca.

Iako su iz TZ-a ovaj čin samouvjereno opravdavali pozivajući se na neke, samo njima znane zakone, govoreći da turistička zajednica može obavljati aktivnosti od javnog interesa u službi turizma, nakon očitovanja Ministarstva turizma koje je jasno kazalo kako turističke zajednice ne smiju sudjelovati u političkoj kampanji, slika s koje se smiješi Bulić, odmah je uklonjena.
Ništa moralniji nije kandidat za njegovog zamjenika, Tomislav Klarica, koji bi, da mu stric nije posjedovao kafić nedaleko Prometnog fakulteta u Zagrebu u kojem su se kupovali ispiti i za sitne novce podmićivali profesori u aferi Index, vjerojatno mogao stati uz bok potencijalnim gradskim vijećnicima s osam razreda osnovne škole.

Nije tajna da je Klarica, u želji da pokaže koliko je moćan i utjecajan, hodajući Benkovcem, bez straha od snošenja ikakvih posljedica, nazivao ujaka s pitanjem: “Koji sam ispit danas položio?”

Pred ispitom su sada jedino benkovački birači koji će u nedjelju odlučiti o svojoj sudbini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...