CINAZ ovaj tjedan u znaku knjiga, ali i jeftinih putovanja

Slijedi najava tjednih događanja u udruzi CINAZ.

ŽIVA KNJIŽNICA: MEĐUNARODNA MOBILNOST MLADIH, SRIJEDA 17.05.

U sklopu Info centra za mlade Zadar, udruga CINAZ organizira „Živu knjižnicu!“

“Živa knjižnica” funkcionira kao i svaka druga knjižnica, jedina razlika je što su knjige ljudi, a priče nisu fikcija. Čitatelji i čitateljice dolaze u knjižnicu i „posuđuju“ knjigu na ograničeno vrijeme. “Žive knjige” informiraju, odgovaraju ali i postavljaju pitanja pa tako pišu nove stranice. U “Živoj knjižnici” čitatelji pomoću kataloga živih knjiga odabiru i ‘posuđuju’ knjigu na ograničeno vrijeme te je, nakon čitanja (razgovora koji traje otprilike 15 minuta), “vraćaju na policu knjižnice”.

Tijekom “Žive knjižnice” koja će se održati u srijedu 17.5.2017. u 18.00h u Gradskoj knjižnici Zadar (Multimedijalna dvorana) mladi će se informirati i potaknuti na uključivanje u programe međunarodne mobilnosti u sklopu Erasmus+ programa s ciljem stručnog usavršavanja, rada i volontiranja u inozemstvu. „Žive knjige“ usko su tematski vezane uz: Europsku volontersku službu, Studentsku razmjenu – Erasmus+ i CEEPUS, razmjenu mladih iliti Youth exchange, Život i rad u Engleskoj i Irskoj te studiranje u Njemačkoj.
Suradnici u manifestaciji su Udruga Argonauta iz Murtera, Udruga Mladi u EU iz Šibenika i ESN Zadar.
Ako želiš čitati „žive knjige“, upoznati nove ljude, proširiti svoje vidike, prevladati predrasude i ohrabriti se na mobilnost, dođi u ŽIVU KNJIŽNICU!

Izbor je na TEBI – sam biraš što želiš pročitati!

COUCHSURFING – TOTALNO DRUGAČIJE PUTOVANJE, PETAK 19.05.

Igor Tomić i Jakov Kusić dva su mlada Splićanina, 24-godišnji inženjeri građevine i avanturisti koji iza sebe imaju proputovanih 50-ak država na 5 kontinenata, uz malo para, puno komičnih situacija, puno volje i uz korištenje Couchsurfinga.

Saznajte kako je izgledalo spavanje u palači kraj jordanskog kralja ili kod sotonista u Ateni, partijanje sa američkim redateljima i manekenkama na Santoriniju, ručak kod Jamiea Olivera, plesanje Maora u Novom Zelandu ili pak trčanje ispred bikova u Pamploni.
Pričat će se i o tome kako su izbjegli krokodile i srednjoamerički zatvor, kakvog je okusa tequila u mjestu Tequila u Meksiku, te kako su slučajno postali junaci prosvjeda seljaka i rudara u Gvatemali, penjali se na vulkane i lutali kišnim šumama ali i o posjeti Černobilu.
Jakov i Igor ispričati će nam svoje priče s putovanja i upoznati nas s couchsurfing-om u petak, 19.5.2017. s početkom u 18.30h u Gradskoj knjižnici Zadar (Multimedijalna dvorana).

Radujemo se Vašem dolasku!

“BOOKCROSSING” KUTAK, 10.04. – 30.09.2017.

BookCrossing je svjetski literalni pokret odgovoran za aktivaciju više od milijun i pol čitatelja i donatora knjiga u više od stotinu zemalja. Načelo BookCrossinga je kako knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama. Od 10. travnja pa zaključno sa 30. rujnom, na policama BookCrossing kutka smještenog u prostorijama udruge CINAZ, moći ćete svakog radnog dana besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane, prijaviti njihovu dostupnost na bookcrossing.com, te pratiti njihov put od klupe do police, od grada do grada, od zemlje do zemlje, od čitatelja do čitateljice…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...