Dukiću, dobrih liječnika nedostaje, lutaka na koncu i loših političara imamo i previše, ne treba nam još jedan

Otkako je počela kampanja za lokalne izbore Branko Dukić (HDZ) u više je navrata odbio sudjelovati na sučeljavanju i predstavljanju kandidata za gradonačelnika Zadra.

Oglušio se na pozive brojnih relevantnih medija, među kojima i nacionalne medijske kuće N1.

Dok drugi pretendenti na mjesto prvog čovjeka grada ovo vide kao jedinstvenu priliku da građanima na transparentan i interesantan način iznesu svoje stavove u politici, HDZ je još jednom pokazao da je sam sebi dovoljan i da mu demokratska forma malo što znači.

Na televizijskom sučeljavanju medijske kuće Antena Digital, obzirom na već pokazanu nezainteresiranost ili možebitnu bojazan od javne komunikacije s protukandidatima, nije se pojavio.

Razljutilo je to, između ostalog, Marinu Marić, kandidatkinju HSLS-a za zamjenicu gradonačelnika Zadra koja je napisala otvoreno pismo Branku Dukiću.

Prenosimo ga u cijelosti:

Otvoreno pismo dr. Branko Dukić

Nažalost Vi gospodinu Dukiću, kao jedan od devet kandidata za gradonačelnika Zadra, dosad se niste niti jednom sučelili s protukandidatima. To znači da ne poštujete niti druge kandidate niti birače, uključujući one koji su vam htjeli dati glas. Možda se i bojite ili nemate što reći? Bit će, ipak, da se radi o kombinaciji svega navedenoga.

U ‘prijateljskim’ medijima i plaćenim objavama konstatno naglašavate da ćete nastaviti kontinuitet rada i dobru viziju napretka. Recite nam doktore Dukiću – podrazumijeva li taj kontinuitet da se centar Mocire otvara od 2011. godine, kada je presječena vrpca? Je li to kontinuitet otvaranje Centra za mlade od 2003.? Ili je to kontinuirano čekanje na kanalizaciju u Petrčanskoj ulici već 30 godina? Je li to kontinuitet otvaranja poliklinike zadnjih 30 godina? Ili onaj kontinuitet što niste bili u stanju od 2001. popisati gradsku imovinu? Ima tu još puno kontinuiteta vaše stranke, a posebno nas još bole kontinuirano i kompletno zapuštanje svih dijelova grada te kontinuirano rasipanje naše vode i poskupljenje režija.

Za sve ste to Vi kontinuirano dizali ruku u dva mandata u Gradskom vijeću, bez da ste išta prozborili. Baš kao lutka na koncu.

Dragi doktore, planirate li tako stvarati i graditi uvjete za mlade, stare i osiromašene?

Vašim slučajnim odabirom (jer Vi ste u politici zaista slučajno) građani Zadra ostali bi bez dobrog liječnika, a 15.000 Zadranki već sada nema ginekologa.
Pritom Vas valjda ne trebam podsjećati koliko nas je koštala Vaša specijalizacija? Zato bi puno bolje bilo da ostanete dobar liječnik jer nam nedostaje liječnika – i oni, naime, masovno bježe iz Zadra.

S druge strane, loših političara već imamo dovoljno i ne treba nam još jedan. A lutaka na koncu imamo i previše, ali kratko traju: oni koji vuku konce paze da lutke redovno mijenjaju.

Srdačno,

Marina Marić, kandidatkinja HSLS-a za zamjenicu gradinačelnika Zadra

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...