javnost će moći pristupiti raznim aktivnostima

Europski tjedan 2017. i obilježavanje Dana Europe u Zadarskoj županiji – središnje događanje u utorak na rivi

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Informacijski centar Europe Direct Zadar, kao glavno informacijsko sredstvo Europske unije u Zadarskoj županiji, u partnerstvu s Zadarskom županijom, Turističko-ugostiteljskom školom, te Agencijama Zadarske županije organizira niz aktivnosti s ciljem upoznavanja građana s vrijednostima koje promiče Europska unija.

Europski tjedan u Zadarskoj županiji ove godine započinje 08. svibnja. Kroz ovaj Tjedan programa događanja na različitim lokacijama pružati će se informacije o djelovanju i radu Europske komisije. Tokom Tjedna Europe održati će se tematske edukacije koje će odgovarati različitim interesima čitave populacije.

U suradnji s Gradskom knjižnicom i njenim ograncima, onim najmlađima omogućit će se sudjelovanje u brojnim radionicama, kvizovima i igrama preko kojih će saznati mnoštvo zanimljivosti povezanih uz zemlje Europske unije.

S Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske EDIC Zadar organizira interaktivnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020 koja će se održati u srijedu, 10. svibnja 2017. godine, u Zadru, COIN Zadar – Coworking Industries, Put Murvice 16, 2. kat, od 9 sati. U četvrtak 11. svibnja 2017. u prostorijama EDIC-a Zadar mladima će se predstaviti Inicijativa  Europske komisije – Europske snage solidarnosti.

Središnje događanje Europskog tjedna u 2017 je obilježavanje Dana Europe koje će se održati u utorak, 9. svibnja, s početkom u 11 sati, na  rivi u gradu Zadru. Prigodnim programom koji uključuje druženje s posjetiteljima, dijeljenje prigodnih promo materijala, prigodni domjenak učenika Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar te kratki defilejem Gradske glazbe Zadar od mosta do rive i koncertom Acoustic Dua Matej proslaviti će se DAN EUROPE.

U sklopu Tjedna, javnost će moći pristupiti raznim aktivnostima u organizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije.

U ponedjeljak 8. svibnja udruga Eko Zadar, kroz projekt B.transparent, u Novigradu će održati završnu konferenciju projekta čiji je cilj jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora.
U prostorijama COIN Coworking-a, s ciljem prezentacija pripreme i provedbe projekta, održati Dani otvorenih vrata EU projekata pod nazivom Suradnjom do inovacija koji organizira Agencija za razvoj Zadarske županije.

Također u srijedu 10. svibnja, u sklopu Europskog tjedna, održat će se i otvaranje projekta Ritam Kulturizma koji već osmu godinu zaredom organiziraju studenti i profesori Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Cilj ovog projekta je obogatiti turističku ponudu grada Zadra izvan glavne turističke sezone, promovirati Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Sveučilište u Zadru, turizam grada Zadra i Zadarske županije, doprinijeti boljoj prezentaciji prirodnih i kulturnih resursa destinacije, ali isto tako omogućiti studentima da implementiraju stečena znanja i doprinesu turističkom razvoju destinacije.

Europski tjedni obuhvaćaju još neke aktivnosti korisne za sve koji su u potrazi za poslom. Tako će Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISKO) održati radionicu na temu pisanja životopisa u Europass obliku, koji je najprihvaćeniji oblik životopisa na području Europske unije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar