Evo koje pseće pasmine su najtvrdoglavije i trebaju dobar odgoj

Iako je tvrdoglavost ljudska osobina, i neke pasmine pasa iskazuju ponašanje koje bi se moglo opisati tvrdoglavim. I to itekako tvrdoglavim! Na jednom mjestu Zadovoljna.hr je skupila 10 nestašnih pasmina čiji pripadnici uvijek žele da je po njihovom zbog čega trebaju vlasnika čvrste volje koji će ih znati dobro odgojiti.

1. Bigl
Simpatično neovisan, bigl će naći zabavu bilo gdje ako ga se ostavi samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svog psa te ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom tijelu bigla.

2. Engleski buldog
Riječ je o izuzetno inteligentnoj pasmini čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Engleski buldog mora poštivati svoga vlasnik jer ako to ne postoji potpuno će se oglušiti na svaku njegovu naredbu.

3. Jazavčar
Veliki pas u malom pakiranju – tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavčara. Prilično su neovisni i svojevoljni pa se neće bojati uhvatiti u koštac i s pet puta većim psom, baš zbog toga jer misle da to mogu.

4. Jack Russell terijer
Nestašni i vragolasti Jack Russell terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako “skuži” da je on neodlučan. Ovi psići su žilavi, pametni i energični.

5. Rotvajler
Ovaj snažni pas može biti divan obiteljski ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika te ako ga se dobro dresira bez popuštanja i uz čvrstu dosljednost. Ukoliko disciplina izostane, rotvajler se može početi ponašati kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

6. Argentinska doga
Još jedna pasmina koja nije za popustljive i nedosljedne. Argentinska doga je neovisna pasmina koja traži čvrstu ruku te puno kretanja kako bi potrošila silnu energiju i kako ne bi sama pronašla načine za zabavu, što može rezultirati štetom.

7. Shar Pei
Neovisnost je glavna značajka i ove drevne pasmine. Shar Pei može biti odani obiteljski pas, ali vlasnik će morati zaslužiti privrženost ovog slatkiša.

8. Afganistanski hrt
Navodno jedna od najstarijih pasmina, afganistanski hrt poznat je po svojoj ne baš najdruštvenijoj naravi. Ovaj veličanstveni pas treba vlasnika koji će razumjeti njegovu pomalo arogantnu narav i potrebu za dominacijom.

9. Škotski terijer
Ovom malom čupavcu prvenstveno je stalo do njegovog vlasnika, a za ljude izvan njegova najužeg kruga nije ga previše briga. Ta jedna osoba za koju se veže treba znati kako održavati vodstvo u odnosu s ovom neovisnom pasminom.

10. Vajmarski ptičar
Izuzetno inteligentan, vajmarski ptičar treba vlasnika koji će se znati nositi s njegovom oštroumnosti te potrebom za redovitim čvrstim i zabavnim treningom. Ukoliko to izostane, vajmarski ptičar će pokazati koliko nezavisan i slobodan može biti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...