u zadru

Fascinantan ulov na Drive in kupu; Pobijedili s kirnjom od 12.6 kilograma!

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Peto izdanje Dive In kupa, u organizaciji Sportskog ribolovnog društva Harpun održalo se 06. svibnja 2017. godine u Famous Beach&Grill baru na Boriku u Zadru. Ovogodišnje izdanje natjecanja bilo je najmnogoljudnije dosad, s ukupno 117 natjecatelja podijeljenih u 41 ekipu, piše Podvodni.hr.

Ove godine posebno nas je razveselila ekipa koja je došla sudjelovati na natjecanju čak iz Cipra. Natjecanje su popratili brojni sponzori: Humminbird, Turistička zajednica grada Zadra, Voda Santa, Vaga Servis, Seahelp, Arbacommerce d.o.o., Fost novi, Vinarija Benčić, Bluetec, Printshop, Picasso, Deep Worldwide, i mnogi drugi.

U odnosu na protekle godine, organizator, je učinio izmjenu kod samog starta, pa se više ne kreće u 8:00 sati od obale, nego su natjecatelji morali ranije isploviti do same zone, točnije otočića Idule.
Jutro 06. svibnja osvanulo je mirno, bez vjetra i nebom bez ijednog oblačka. Prognoza međutim nije bila obećavajuća – do kraja dana očekuje se jačanja južnog vjetra i kiša. Duži period nestabilnog i hladnog vremena situaciju u moru nije učinio obećavajućom; s pregleda terena dolazile su vijesti o hladnom i mutnom moru s vrlo malo viđene ribe.

Ipak, uskoro počinju pristizati vijesti o solidnim ulovima nekih ekipa. Talijani navodno imaju veliku kirnju, a jedna manje iskusna ekipa prijavila je i brancina od nekoliko kilograma. Vrijeme se međutim doista počinje polako kvariti, a ljudi na obali postaju sve nestrpljiviji kako se bliži 15 sati, posljednji rok za predaju ulova. Prva pristiže ekipa „kod Stipe“, koja predaje žicu s lijepim podlanicama.

Uskoro stižu i druge ekipe i postaje očito da su strahovi o slabom ulovu bili neopravdani – gotovo svi imaju validan ulov, a neke su žice zaista impresivne.

Vaganje počinje točno u 16:00 sati. Prilikom predaje ulova bilo je jasno da su najveći favoriti za prvo mjesta ekipe Veterani (Đani Uhač, Daniel Gospić, Nino Šarin) i Team Italia (Stefano Claut, Giacomo de Mola, Angelo Ascione). Još je nekoliko ekipa donijelo izvanredne žice koje su mamile poglede svih okupljenih: Strožanac, DiveIn Croatia, Team Centro Italia, Scorpio Team i Doktori.

Glasine o velikoj kirnji pokazale su se točnima, ekipa Team Italia predala je kirnju odokativnom metodom procijenjenom na 10-ak kilograma. Međutim, kako stvari zapravo stoje pokazala je vaga. Po prvi put u povijesti održavanja natjecanja pobijedila je strana ekipa. Team Italia na krilima kirnje od 12.6 kg koju je na dubini od 40 metara ulovio Giacomo de Mola pretkla je ekipu Veterana i osvojila prvo mjesto. Daniel Gospić, Đani Uhač i Nino Šarin (Veterani) usprkos fascinantnoj žici koju su predali ovaj put nisu mogli protiv očito izvanredno pripremljenih talijanskih ribolovaca.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar