Filipi predolimpijski kandidat za Tokio 2020.: “To je san svakog sportaša, a ja sam spreman!”

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora imenovalo je na jučerašnjoj sjednici u olimpijski program za Tokio 2020. kao predolimpijskog kandidata zadarskog boksača Josipa Bepa Filipija.

Ova odluka Hrvatskoj olimpijskog odbora ne znači da ja idem na Olimpijadu, kako su mnogi shvatili, već da me se uključuje u program zahvaljujući odličnim rezultatima iz ove godine. To je 19. mjesto na AIBA-inoj rang listi u kategoriji do 91 kilograma i 5. u WSB-u, kaže nam Filipi koji snove o Olimpijadi, kao i svaki pravi sportaš, naravno gaji.

Za Olimpijadu u Tokiju 2020., spreman je, vjeruje, ali prije toga valja marljivo raditi i posvetiti se borbama koje slijede.

Sve je moguće. Olimpijada je cilj, nešto najviše o čemu jedan sportaš sanja. Ono što ja trebam je ispuniti kvalifikacijsku normu u olimpijskoj godini. Prošle sam godine izgubio od Poljaka kojeg je Toni ove godine dobio. Da je tada moj trener bio samnom, već bi se ti snovi realizirali. Vjerujem da sam ove godine još spremniji. Ali, sada se posvećujem Europskom prvenstvu u Ukrajini u lipnju. U odličnoj sam formi, jer nakon Državnog prvenstva imao sam tek par dana odmora, nakon čega sam odmah nastavio s treninzima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...