Nakon višegodišnjeg čekanja na otvaranje mjere 7.4.1. Europskog fonda za ruralni razvoj

Fondu za ruralni razvoj Europske unije apliciran projekt dječjeg vrtića u Ninu

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

Nakon višegodišnjeg čekanja na otvaranje mjere 7.4.1. Europskog fonda za ruralni razvoj pripremljeni projekt izgradnje novog Dječjeg vrtića u Ninu 18. travnja 2017. točno u ponoć apliciran je među prvim prijavljenim projektima, a što je iznimno važno jer i samo vrijeme prijave može biti odlučujuće pri bodovanju i donošenju konačne odluke o odabiru prijavljenih projekata.

Na otvaranje ovog natječaja od strane E.U. fondova doista se dugo čekalo i radi se o iznimno važnom projektu Grada Nina čija je ukupna vrijednost 9.128.951,00 kn. Sukladno uvjetima natječaja Grad Nin zatražio je financiranje 80% prihvatljivih troškova od strane Fonda za regionalni razvoj dok bi ostalih 20 % ukupne investicije osigurao iz vlastitog Proračuna.

Realizacijom projekta izgradio bi se novi adevkatni prostor koji bi u potpunosti zadovoljavao sve propisane uvjete za provođenje odgojno- obrazovnog rada s djecom.

Zgrada dječjeg vrtića projektirana je kao prizemnica za smještaj maksimalno 92 djece.  Unutar zgrade nalazit će se  četiri sobe (po 20 djece u 4 odjela),  prostorija dnevnog boravka, odjel dječjih jaslica za prihvat 12 djece, garderoba, sanitarne prostorije, terasa, prostor za trijažu te soba za njegu i izolaciju djece kao i sobu medicinskih sestara. Novi vrtić zapošljavao bi 14 djelatnika.

Projekt izgradnje novog Dječjeg vrtića u Ninu uz projekt odvodnje cijelog zapadnog dijela Zadarske županije spada među najpotrebnije projekte, koji bi imao nezaobilazan utjecaj na ekonomski i socijalni život stanovništva Grada Nina, budući da trenutni Vrtić radi u poludnevnom tj. skraćenom vremenu a taj činjenicaobiteljima s malom djecom nameće dodatni angažman i snalaženje.

Nadamo se da će ovaj kvalitetno pripremljeni projekt proći sve razine bodovanja, iako kao otegotna okolnost stoji činjenica da područje Grada Nina spada u visoko razvijena područja a ne u područja pod posebnom državnom skrbi i siromašne krajeve koja uvijek pri odabiru ovakvih društveno-socijalnih projekata imaju prednost.

Ukoliko se dogodi da  ishod bodovanja i odluka EU Fonda za ruralni razvoj ne budu povoljni, Grad Nin će krenuti u realizaciju ovog važnog projekta sredstvima iz vlastitog proračuna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar