FOTO: Neobična proslava Praznika rada u Općini Plitvička Jezera uz besplatna probna ronjenja na glavnom gradskom trgu

Općina Plitvička jezera povodom proslave 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada organizirala je besplatna probna ronjenja za svoje sugrađane i sve zainteresirane posjetitelje.

Ova nesvakidašnja manifestacija posebno je razveselila one najmlađe koji su dobili priliku po prvi put zaroniti pod punom ronilačkom opremom te osjetiti sve ljepote i čari  ronjenja.

– Prvi put ronim. Ovo mi je baš super. Gledam često filmove s roniocima i ja želim biti ronioc, rekao je 11-godišnji Luka kojemu je ovo prvo iskustvo pod vodom.

Svi zainteresirani posjetitelji dobili su priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti pod punom ronilačkom opremom i uz osnovu poduku o tehnikama ronjenja zaroniti u bazen projekta Pogled u plavo uz sigurnost instruktora ronjenja ronilačkog kluba DPS Zagreb i instruktora ronjenja Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

– Općina Plitvička Jezera radi svaku godinu školu plivanja, a ovo je samo jedna  dodatna mogućnost kako bi zainteresirali našu djecu da se bave i drugim aktivnostima. U našoj Općini imamo svjetski biser–Nacionalni park Plitvička jezera i sigurni smo da će netko od ove mnogobrojne djece postati novi Cousteau kako bi istraživao naša jezera, istaknuo je Boris Luketić, načelnik Općine Plitvička Jezera i ujedno pozvao sve stanovnike Općine da se pridruže u večernjim satima spektaklu Pogleda u plavo, laser show Prolighta.

U večernjim satima 1. svibnja 2017.god. s početkom u 21:00h, 22:00h i 23:00h sve posjetitelje očekuje spektakularan laser show te će imati jedinstvenu priliku roniti uz muziku i rasvjetu i ujedno uživati u scenografiji igre svjetala.

U montažnom bazenu promjera 10 m stvarnom doživljaju dubine pridonijele su i podvodne fotografije poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koje se nalaze na unutarnjim stranicama bazena.

Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške Općine Plitvička Jezera i Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji.

Velika zahvala i sponzorima projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja: HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), MARES oprema za ronjenje, WASE (ADRIA – Hrvatska) Asocijacija u ronjenju, NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske  i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na stranicama www.pogleduplavo.hr  službene stranice projekta te medijskih pokrovitelja projekta; NARODNOG RADIJA http://www.prvi.hr/narodni i SCUBAlife magazina www.scubalife.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...