FOTO Od srijede do petka Vir isplaćivao potpore – Načelnik Kapović: “Općina je vaš prijatelj i partner”

Zajedno s pojedinačnom isplatom u iznosu od 500 kuna jednokratne materijalne potpore umirovljenicima, korisnicima Centra za socijalnu skrb, nezaposlenima i osobama starijima od 65 godina, Općina Vir izvršila je isplatu novčane potpore za opremu novorođenčeta u najmanjem iznosu od 7,5 tisuću kuna, nekima i 30 tisuća, ili čak 202,5 tisuća kuna ukupno za 13 roditelja čiji je zahtjev pozitivno riješen.

Umirovljenike,korisnike Centra za socijalnu skrb, nezaposlene i osobe starije od 65 godina, kao i virske roditelje kojima su se jučer uručivala rješenja o isplati potpore, pozdravio je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović na maloj svečanosti u Općinskoj vijećnici.

– Općina Vir je svima vama prijatelj i partner – djeci, mladima i njihovim roditeljima, jer nam je posebno drago kada iz godine u godinu vidimo kako su virske obitelji sve brojnije, kao i vama starijima koji ste cijeli radni vijek plaćali obaveze na Viru. Zato je i red da vam se kroz ovakve potpore vrati makar dio vašeg novca, istaknuo je načelnik Kapović. Pored financijske potpore koju Općina Vir prema umirovljenicima i drugim navedenim kategorijama stanovništva provodi od 2002. godine kada je isplaćena potpora od 200 kuna, pa do 500 kuna koliko se sada isplaćuje dva puta godišnje, načelnik Kapović svimaje uručio poklon vrećice iz promotivne kampanje „Ja volim Vir“.

Sretnih trinaest

Trinaest virskih obitelji, novopečenih i sretnih mama i tata, dobilo je najmanje 7,5 tisuća kuna potpore za opremu novorođenčadi, ili ukupno 202,5 tisuća kuna, i to:Katarina Nikolić Tomić za Emanuela (30 tisuća kuna), Jasna Riling za Katarinu (30), Ana Liverić za Niku (22,5), Adrijana Bajuk za Vita (22,5), Antonio Buškulić za Thea Buškulića Anića (15),Ljerka Jurčević za Ivana (15), Ana Jurić za Luciju (15), Mirela Vučetić za Marina (15), Katarina Miličević za Lovru (7,5), Jasna Dorčak za Anu (7,5), Marijana Rosić za Melani (7,5), Roberta Gorša za Teodora (7,5) i Stipe Dumančić za Petru (7,5).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...