FOTO: “Uzvodno rijekom” kao filmska i turistička razglednica Zadarske županije

Danas u Francuskoj u kino distribuciju kreće film „Uzvodno rijekom“ („Enamontdufleuve“ ) redateljice Marion Hänsel, uloge: Olivier Gourmet (Homer), John Lynch (Sean), Sergi López (Joé).

Nakon Belgije, od danas se i u francuskim kinima može gledati film „Uzvodno rijekom“ koji je 2015. godine uz podršku Filmskog ureda Zadra sniman u Zadarskoj županiji. Na predpremijernim projekcijama u Parizu 24. i 25. travnja 2017. godine publika je popunila i posljednje mjesto i vrlo dobro je reagirala kako na film u umjetničkom smislu, tako i na lokacije snimanja koje nalikuju najljepšim razglednicama Zadarske županije. Na pariškim projekcijama bila je ugledna i nagrađivana belgijska redateljica Marion Hänsel, i vrlo popularni glumci Olivier Gourmet (Čitaj mi s usana, Obećanje) i Sergi López (Panov labirint) koji su još jednom osvojili sve simpatije publike.

Nakon predpremijera u srcu Pariza u Centre Wallonie Bruxelles i UGC Ciné Cité Les Halles organizirana su druženja uz piće dobrodošlice zahvaljujući podršci Ureda HTZ u Parizu i Turističkoj zajednici Zadarske županije. Osim brojnih turističkih novinara, film su pogledali i mnogi iz svijeta filma kojima je film bio primjer uspješnog snimanja u Hrvatskoj tj. u Zadarskoj županiji.

U publici je bilo i filmaša koji su iskazali zanimanje za snimanje u Hrvatskoj i Zadarskoj županiji, a konkretne informacije o snimanju uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra dobili su iz prve ruke od Jadranke Hrge, rukovoditeljica Odjela za filmsku proizvodnju i komplementarne djelatnosti, te predstavnica Filmskog ureda Zadar; Vedran Kevrić, ravnateljice INOVAcije i voditeljice Filmskog ureda Ivane Zrilić.

Kako u Belgiji, tako i u Francuskoj, putem utjecajnih medija organizirane su nagradne igre za posjetitelje filma koji će imati priliku otputovati u Zadarsku županiju i posjetiti lokacije snimanja filma. U Hrvatskoj turističkoj zajednici imali su sluha za ovakvu pomalo drukčiju vrstu promidžbe hrvatskog turizma i turizma Zadarske regije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...