Frane Tokić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Benkovca: “Odlučili smo stati na kraj devastaciji života i pružiti svima šansu za opstanak”

“Nezavisna lista Frane Tokić lista je koja je nastala kao pokret otpora prema postojećem stanju u našem životnom prostoru. Potpuna devastacija svih aspekata života u cijelom benkovačkom kraju, nešto je čemu smo odlučili stati na kraj i pružiti svima nama šansu za opstankom. Najbolji pokazatelj stanja u Gradu Benkovcu je izraziti odljev stanovništva u posljednje dvije godine i to mahom mladih obitelji, razočaranih u način vođenja grada i života u njemu. Upravo iz tog razloga, naša lista je sastavljena od velikog broja mladih neopterećenih, školovanih ljudi, kojima nije potrebna „tuđa pamet“ da im kreira njihovu budućnost i budućnost njihovih potomaka. Svaki naš kandidat stanovnik je Grada Benkovca i u svome djelovanju vođen je isključivo emocijom za ovaj prostor, a upravo nedostatak te emocije kod dosadašnjeg vodstva doveo nas je do stanja u kojem jesmo. Osnovni motiv našega djelovanja je prepoznavanje stvarnih potreba naših sugrađana i realno ispunjenje istih”, kaže Frane Tokić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Benkovca koji će se na lokalnim izborima suprotstaviti HDZ-ovom Tomislavu Buliću. Kandidat za njegovog zamjenika bit će Svemir Vrsaljko, a na drugo zamjeničko mjesto kandidirat će se Jelena Šunić.

“Svoj program smo iznijeli kroz šest točaka (1. kapitalna ulaganja, 2. gospodarstvo, 3. nova katastarska izmjera, 4. poboljšanje učinkovitosti gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki te kvalitetnija suradnja sa mjesnim odborima , 5. razvoj ruralnog turizma, 6. zaštita okoliša i ekologija), za koje smatramo da su ključne kako bi pokrenuli naš Grad. Unutar navedenih šest točaka postoje prioritetne stvari na kojima ćemo raditi a to su – nova katastarska izmjera, pokretanje gospodarstva i ruralnog turizma te vodovodizacija. Nova katastarska izmjera kojom će se rješiti stoljetna problematika vlasništva ali i razgraničenje Grada sa RH, temelj je za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji, nominiranje na natječaje EU fondova ali i privlačenje investitora u naš prostor. Gospodarski razvitak temeljit ćemo na stvaranju povoljne poduzetničke klime kroz obrazovanje i stručno savjetovanje u razradi poslovnog plana financirano od strane Grada te osnivanje ureda koji će pružati informacije o mogućnostima i načinima pokretanja vlastitog posla ili OPG-a , a one koji pokrenu posao pripremati za natječaje EU fondova i drugih programa sufinanciranja. Osim toga smanjit ćemo komunalni doprinos investitorima te ih osloboditi od komunalne naknade. Glavni pokretač ruralnog turizma bit će Benkovački sajam, kojeg ćemo po rješavanju imovinsko pravnih odnosa sajmenog prostora, konačno urediti u skladu sa vremenom u kojem se nalazimo i time direktno potaknuti razvitak ostalih gospodarskih i turističkih subjekata u prostoru.

Vodovodizacija je problem koji je nažalost predugo čekao na rješavanje, te danas imamo 20 naselja bez vodovodne mreže. Problem ćemo rješavati u skladu s mogućnostima i vodu dovesti u ona naselja u koja je to u četiri godine zaista moguće napraviti.

U svemu navedenome pomoći će nam i činjenica da nas je kao potrebite prepoznala čak i EU, te nam se kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot područja malih gradova na ratom pogođenim područjima (financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda) na raspolaganje stavlja 25 milijuna eura, koje će Grad realizirati kroz projekte svoga Intervencijskog plana. Unatoč činjenici da se zaista nemamo čime ponositi, naravno da smo kao tim prepoznali priliku i da ćemo predano raditi na tome da se što više sredstava iz Projekta realizira u našem Gradu kako bi se konačno počeo osjećati toliko željeni napredak.

Svojim sugrađanima želimo poručiti kako je zaista došlo vrijeme da područjem Grada Benkovca počne upravljati netko tko za ovaj kraj ima istinsku emociju te volju, snagu i znanje da ga pokrene i očuva od višestruke devastacije! Potpuno svjesni lošeg stanja u kojem se nalazi naš Grad imamo jasnu viziju u kojem smjeru ga razvijati kako bi zaustavili negativne trendove koji nas sustižu zadnjih godina. Našim građanima nudimo priliku da se nakon dugo vremena našim životnim prostorom upravlja politički neopterećeno, maksimalno učinkovito i na dobrobit svakoga stanovnika Grada Benkovca. Nadamo se da će naši građani prepoznati važnost ovoga trenutka i prema svojoj savjesti odabrati promjenu koja je zaista neophodna kako bi očuvali život na ovom prostoru. U tom duhu pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da iziđu na predstojeće lokalne izbore i izaberu promjenu a time i šansu za opstanak i oporavak!”, kažu iz nezavisne liste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...