General Ante Gotovina stigao na svečanost Dana OSRH: “Osjećam ponos!”

Želim čestitati svim pripadnicima OS RH njihov dan. Čestitam našoj najboljoj vojnikinji i vojniku. Još jednom smo dokazali da je Hrvatska vojska na razini zaštite hrvatske nacionalne sigurnosti – rekao je premijer Plenković nakon svečane akademije u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski povodom obilježavanja 26. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, donosi Večernji.

Naglasio je da hrvatski narod može biti ponosan na vrijednosti Domovinskog rata “kojeg Hrvatska vojska njeguje svakog dana”. Ministar obrane Damir Krstičević kazao je da je Hrvatska vojska jamac sigurnosti i stabilnosti hrvatskog naroda.

Gotovina: Osjećam ponos

General Ante Gotovina je kazao da “osjeća ponos” i želi uspjeh hrvatskim vojnicima.

– Želim da čuvaju našu samostalnost i brinu o našim slobodama – kazao je u general Gotovina. Predsjednik Vlade Andrej Plenković u “Lisinskom” nije mogao izbjeći pitanje o situaciji u Agrokoru nakon što se dana u Banskim dvorima susreo s predstavnicima Sberbanke.

“Interes Sberbanke u vezi Agrokora je isključivo komercijalnog sadržaja”

– Nije bilo riječi o tome da bi država preuzela dugove Agrokora. Zakon je jasan i naša misao je bila da moramo stabilizirati sustav, na Upravi je da se dogovori s kreditorima – kazao je o Plenković koji se jutro, između ostalih sastao i s izvršnim direktorom Sberbanke Maksim Poletaev. – Interes Sberbanke u vezi Agrokora je isključivo komercijalnog sadržaja – kazao je Plenković i dodao kako se nada da će biti odobren novi kredit Sberbanci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...