ispred župne crkve Male Gospe u Benkovcu

Građani Benkovca provjerili svoje zdravlje

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Centar za pomoć i njegu „Sveti Ante“ u sklopu međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara organizirao je u petak, 12.svibnja 2017. godine akciju mjerenja visine tlaka i šećera u krvi na šetnici ispred župne crkve Male Gospe u Benkovcu.

Svrha akcije je bila podsjetiti građane na važnost kontrole zdravlja. Također, zainetresirani su se imali priliku upoznati s radom Centra čime se želilo senzibilizirati javnost za povećane potrebe starijih osoba, kao i potrebu uzajamnog pomaganja, brige o starijima i dobrosusjedske pomoći. Razvijanjem pozitivnih stavova u društvu prema starijim osobama sprječava se njihova socijalna izoliranost.

Tijekom trajanja akcije koja se održavala od 9,30 do 12,00 sati akciji se odazvalo 100-tinjak građana, a kod onih kod kojih je primjećena povišena razina šećera ili tlaka, upućeni su kod liječnika opće medicine.

Uz aktivnosti mjerenja, djelatnice Centra tom su prigodom dijelile jabuke i promidžbeni materijal s ciljem boljeg upoznavanja građana s njihovim radom.

Fotogaleriju provjerite na mrežnim stranicama Grada Benkovca.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar