Građani Benkovca provjerili svoje zdravlje

Centar za pomoć i njegu „Sveti Ante“ u sklopu međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara organizirao je u petak, 12.svibnja 2017. godine akciju mjerenja visine tlaka i šećera u krvi na šetnici ispred župne crkve Male Gospe u Benkovcu.

Svrha akcije je bila podsjetiti građane na važnost kontrole zdravlja. Također, zainetresirani su se imali priliku upoznati s radom Centra čime se želilo senzibilizirati javnost za povećane potrebe starijih osoba, kao i potrebu uzajamnog pomaganja, brige o starijima i dobrosusjedske pomoći. Razvijanjem pozitivnih stavova u društvu prema starijim osobama sprječava se njihova socijalna izoliranost.

Tijekom trajanja akcije koja se održavala od 9,30 do 12,00 sati akciji se odazvalo 100-tinjak građana, a kod onih kod kojih je primjećena povišena razina šećera ili tlaka, upućeni su kod liječnika opće medicine.

Uz aktivnosti mjerenja, djelatnice Centra tom su prigodom dijelile jabuke i promidžbeni materijal s ciljem boljeg upoznavanja građana s njihovim radom.

Fotogaleriju provjerite na mrežnim stranicama Grada Benkovca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...