Ingrid Antičević-Marinović zabila nož u leđa SDP-u i svojim glasom utjecala na odluku Ustavnog suda!?

Dajte nam jednu Ingrid, integritet i ugled Ustavnog suda RH, kazali su iz HDZ-a kada su namještali glasovanje o pravovaljanosti liste HDZ-a u općini Sv. Filip i Jakov. Podsjećamo, Ustavni sud je većinom glasova poništio rješenje Županijskog izbornog povjerenstva, koje je listu HDZ-a za Općinsko vijeće Općine Sv. Filip i Jakov proglasilo nepravovaljanom. Kandidatkinja na listi HDZ-a za ovo Općinsko vijeće bila je prijavljena nepravilno, točnije tek nakon raspisivanja izbora, što je bio razlog Županijskom izbornom povjerenstvu za proglašavanje liste nepravovaljanom.

No, kako je Ustavni sud dobio većinu glasova? Kako neslužbeno doznajemo iz dobro upućenih izvora, presudan glas bio je onaj Ingrid Antičević-Marinović, sada definitivno bivše SDP-ovke koja je vlastiti obraz prodala HDZ-u i bezakonju za sad nepoznate povlastice.

Što je dobila za to što je ‘dušu prodala vragu’, nije nam trenutno poznato, ali ako su ove informacije kojima baratamo istinite ili će USKOK pronaći inkriminirajuće dokaze, ili možemo danas-sutra očekivati ustupke i povlastice koje će kao nagradu dobiti od onih koji su je ‘kupili’.

Ovaj i slučaj Tomislava Sauche dokaz su kako se HDZ ne ustručava rukama i nogama, zakonito i protuzakonito, boriti da sačuva svoje fotelje te da je zvijer nakon pada jedne i skorog pada druge vlade te pred lokalne izbore napokon stjerana u kut. Zvijeri su, zna se, stjerane u kut, najopasnije.

Iz istih izvora doznajemo kako su Ustav i dalje beskompromisno odlučili podržati suci Mato Arlović, Josip Leko i Andrej Abramović koji je javno napisao: “Ako kandidati za Općinsko vijeće, tj. budući članovi općinskog vijeća nisu kadri shvatiti i poštovati jednostavne zakonske uvjete o nekažnjavanju i prijavljenom prebivalištu, kako će onda u općinskim vijećima (kada budu izabrani) moći odlučivati o mnogo važnijim i kompliciranijim pitanjima?”

Njih se nije moglo kupiti, ali Ingrid “Pipl Mast Trast As” je, izgleda, bila na prodaju.

Kada ćemo dobiti službenu potvrdu nije poznato jer Ustavni sud i dalje odbija odgovoriti na Zahtjev koji im je još 16. svibnja uputila SDP-ova kandidatkinja za županicu Renata Sabljar Dračevac. Njega prenosimo u nastavku.


Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...