HSLS za ulaganje u turistički potencijal Petrčana

Sukladno svom programu ravnomjernog razvoja Zadra, Hrvatska socijalna-liberalna stranka (HSLS) zalaže se za značajna ulaganje u turističke kapacitete Petrčana, objavljeno je iz zadarskog ogranka stranke nakon jučerašnjeg posjeta tom kvartu i druženja s građanima.

„Petrčane imaju ogroman turistički potencijal te uz fer pristup gradskih vlasti mogu postati biser zadarske rivijere. S obzirom na broj turista i noćenja te novca koji se od njihove potrošnje vraća u gradsku blagajnu, Petrčani zaslužuju da se barem 70% tih sredstava vrati u naselje u obliku gradskih investicija“, izjavio je Nino Dellavia, HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Zadra.

Dellavia upozorava da se umjesto toga gradski novac troši na projekte sumnjive vrijednosti, iako su Petrčanci zaslužili profitirati od svog rada.

„Hitno treba riješiti koncesiju u petrčanskoj lučici i time osigurati stanovnicima Petrčana sigurne vezove, dok kod komercijalnih vezova treba poboljšati infrastrukturu. Petrčanci su nam se požalili da nemaju mesnicu, trafiku niti druge osnovne sadržaje. Tako se ne može razvijati turizam!“, dodao je Dellavia.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Ivica Žuvela ocijenio je nedopustivim da Petrčane nemaju liječniku ambulantu niti ljekarnu.

„I stanovnicima i turistima tako je značajno otežan život i boravak u Petrčanima, iako je rješenje jednostavno: potrebno je postojeći prostor opremiti u ambulantni te s liječnikom iz Kožina dogovoriti 3+2 sistem rada. Taj liječnik mogao bi tri dana tjedno raditi u Kožinu, a dva dana u Petrčanima, i to jednu smjenu ujutro, a drugu popodne“, izjavio je Žuvela.

Dodao je kako bi tijekom turističke sezone liječnik ipak trebao raditi u Kožinu kroz cijeli tjedan, dok bi za Petrčane trebalo osigurati dodatni liječnički tim koji bi se brinuo o stanovnicima i 10-ak tisuća turista, koliko ih ljeti boravi u Petrčanima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...