Cestitka_Uskrs

Impresivna statistika: Danijel Subašić ove je godine bolji od Gigi Buffona!

Iako je uoči polufinalne utakmice Lige prvaka između Monaca i Juventusa glavna tema velika generacijska razlika između Kyliana Mbappéa (18) i Gianluigija Buffona (40), neopravdano se zapostavlja usporedba dvojica vratara koji će u srijedu istrčati na Stadion Louis II, piše Goal hr.

Danijel Subašić i Gigi Buffon…

Iako bi mnogi bez trunke sumnje rekli kako je hrvatski vratar sjajan, ali se ne može uspoređivati s velikim Talijanom, to uopće nije točno. Štoviše, Hrvat ove sezone ima čak i bolju statistiku od talijanskog golmana.

Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone i utakmica u domaćim natjecanjima, Subašić u mnogim poljima nadmašuje Buffona. Tako hrvatski golman ima više utakmica bez primljenog gola – 14 (44% )u odnosu na Buffona koji nije morao po loptu u svoju mrežu u 11 utakmica (41%).

I kada su u pitanju dueli s protivničkim napadačima, Suba je ispred Gigija. Monacov je golman tako do posljednje utakmice s Toulouseom (3:1) imao stopostotni učinak, odnosno 13 osvojenih duela, dok je Buffon u istom razdoblju imao samo 1/3, odnosno 33% uspjeha.

Suba je sakupio 73 obrane, a Buffon 61. S druge strane, Buffon je nešto bolji od svog protivnika po postotku obranjenih udaraca. Talijan je obranio 74,4% pokušaja, a Subašić 72,3%. Što se tiče obrana po utakmici, tu su potpuno izjednačeni sa 2,2 obrane.

Bit će stoga jako zanimljivo pratiti dvoboj u Kneževini s obzirom na to da je sada potpuno jasno da nije samo napad velika Monacova snaga. Juventus ima najjaču obranu u Europi, ali Francuzi im uzvraćaju s jednako kvalitetnim golmanom, u ovom trenutku čak i golmanom koji je u nešto boljoj formi, barem kada je u pitanju statistika…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...