Ispovijesti hrvatskih hostesa iz noćnih klubova: “Trpimo zlostavljanja i nemoralne ponude”

Studentice novinarstva Fakulteta političkih znanosti obavile su istraživanje na uzorku od 700 djevojaka koje se bave hostesiranjem i došle su do krajnje zabrinjavajućih rezultata, prenosi Global.

Više od pola ispitanih djevojaka tijekom je posla doživjela verbalno zlostavljanje, a na pitanje koliko je to bilo puta, djevojke najčešće odgovaraju tri. Samo 23 od 528 hostesa prijavile zlostavljanje na poslu policiji.

Hostese vode rezervacije u noćnom klubu ili jednostavno ‘popunjavaju’ klupski prostor, odnosno glume goste. Djevojke oglase najčešće pronalaze na internetskim stranicama, a mogu se zaposliti preko agencija, koje im jamče sigurnost isplate preko ugovora.

No zbog brže i jednostavnije zarade sve se više djevojaka odlučuje na rad na crno pa tako honorar uglavnom dogovaraju na kraju večeri. U prosjeku, za posao hostese na privatnim zabavama i u noćnim klubovima djevojke zarade od 150 do 200 kuna, no za taj novac  trpe zlostavljanja.

“Pošla sam prema WC-u i na vratima sam srela jednog starijeg muškarca koji mi je rekao da će mi dati 200 kuna budem li piškila ispred njega. Umrla sam od straha i od tad više ne radim kao hostesa”, rekla je Lucija koja radila kao hostesa u noćnim klubovima.

“Čvrsto me uhvatio za ruku i zagrlio tako da me uhvatio za stražnjicu, a nisam se mogla istrgnuti. Ostali su se samo smijali. Osjećala sam se tako nemoćno”, ispričala je druga hostesa.

“Prijateljica i ja odlučile smo se za rad u jednom noćnom klubu. Bilo nam je obećano 200 kuna za četiri sata rada, od 23 do 3 sata. Nakon što smo došle u poluprazni klub, voditelj nas je poslao za stol njegovih prijatelja koji su nas pozivali na grupni seks. U 3 sata rekle smo voditelju da nam da novac jer želimo ići kući. Rekao je da pričekamo još pola sata te smo to i napravile. U 3.45 nam je rekao da ne izgledamo kao na slikama te da će nam dati 150 kuna svakoj jer smo nesposobne i ružne”, ispričala je Ana novinarima Globala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...