Ivanu Grgiću pobjeda na 58. VN 1. Svibnja – Memorijalu Damira Zdrilića

Praznik rada hrvatski cestovni biciklisti, a iz godine u godinu i sve veći broj njihovih slovenskih kolega provode u Zadru na tradicionalnoj prvosvibanjskoj utrci – Memorijalu Damira Zdrilića koja se ove godine održala po 58. put.

Program natjecanja bio je podijeljen u dva dijela, prva utrka koja se bodovala za Kup Hrvatske vozila se na 3 kruga u dužini 22,5km, a u njoj su nastupale najmlađe kategorije od 13 do 15 godina. Pobjede su odnijeli u kategorijama dječaka: U15-David Gregorič (KK Adria Mobil), U14-Ivan Okmažić (Bk Makarska), U13-Matič Pšeničnik (KK Adria Mobil), kod djevojčica pobijedila je Ida Trstenjak (Bk Mura Avantura), dok je među kadetkinjama slavila Irina Puvača (Bk Rijeka). Za Bk Zadar do postolja je stigla Slavka Barešić koja je bila druga među djevojčicama od 13 do 15 godina, Luka Škara i Nicolas Gojković u kategorijama U13 i U14 bili su četvrti. Roko Dokoza i Paulo Grgić šesti i sedmi među U14 kategorijom, a od najmlađih zadarskih vozača kojima je ovo bio prvi domaći nastup još su nastupili Marko Bilosnić i Danijel Lijić te zauzeli 13. i 14. mjesto dok Roko Šintić zbog pada nije završio utrku.

Druga utrka u kojoj su velike nade bile polagane u plasman zadarskog juniorskog reprezentativca Ivan Grgića upravo se tako i razvila. Ivan se početkom utrke pozicionirao u prvu grupu koja je bila sačinjena od nekolicine kvalitetnih hrvatskih i slovenskih vozača te se pred kraj završnog kruga uspješnim solo bijegom odvojio od grupe i na završni šprint na Ploči došao sa prednošću od nekoliko sekundi uzdignutih ruku bodren od velikog broja zadarskih ljubitelja biciklizma. Zadarskoj ukupnoj pobjedi šlag na tortu dodao je Lovro Matek osvojivši treće mjesto juniorskog postolja, dok je Toni Srbić bio peti. Kod žena zadarske juniorke Maja Perinović i Josipa Šintić rutinske su upisale još jedno dvostruko slavlje za Bk Zadar. Ostali pobjednici po kategorijama u velikoj utrci koja se vozila na 7 krugova u dužini 52,5km bili su Bruno Radotić (Bk Puls) među seniorima, Gal Glivar (Kk Adria mobil) među kadetima, Vlatko Sesar (Bk Dinamo) kod veterana C/D, Uroš Vene i Jože Vesel(KD Papež Podgorje) među veteranima A i B, te Srečko Brulc (KK Master Team) kod rekreativaca.
Na utrci je ukupno nastupilo 95 vozača iz 16 hrvatskih, 8 slovenskih i 2 BiH tima.

Biciklistički klub Zadar zahvaljuje se svim svojim članovima na doprinosu pri organizaciji ovog natjecanja, PU Zadarskoj na kvalitetnom osiguranju, područnoj školi Krune Krstića na ustupanju prostorija za ured utrke, firmi Duopromet na prijevozu, te Hotelu “Porto” na prekrasnom ambijentu dodjele nagrada te večeri za sudionike.
Rezultati su dostupni na slijedećoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...