Jadranko, zadarski Modni Mačak: “U Cannesu su mi nudili posao modnog savjetnika, a u Parizu su žene jurile za mnom”

Više od pola godine obilazio sam europske modne meke. Prošao sam cijelu Europu, od Italije do Francuske, pohvalio se Jadranko Ključanin (54). Zadarski Modni Mačak ponosno je šetao Kalelargom u pripijenim bijelim hlačama koje su poderane po šavovima i povezane trakicama.

– U istome modelu sad šeta Kim Kardashian, a ja sam ih dizajnirao prije pet godina. Sad mi više nitko ne može osporiti da sam modni vizionar ispred svog vremena – rekao je Ključanin. Prije dvije godine napustio je rodni grad te nekoliko mjeseci živio u Beču, Parizu i Milanu.

‘Zbog konca sam šizio’

– Ne bih se ondje preselio za sve pare ovoga svijeta. Ondje ljudi nisu slobodni jer im policajci središtem grada paradiraju na konjima – sablaznio se Dalmatinac, piše 24.hr.

U Cannesu su mu nudili posao modnog savjetnika, ali Jadranko se radije vratio na svoje seosko imanje u okolici Zadra, gdje kroji i dizajnira na svojoj staroj šivaćoj mašini.

– Imao sam i električnu, ali je nisam htio koristiti. Ova koja se na noge tjera je najpouzdanija. Sve sam tajne zanata svladao sam. Jedno vrijeme mučio sam se jer mi je pucao konac – hvali se Ključanin. Kaže da svojem izgledu posvećuje puno više vremena nego ranije jer želi biti utegnut i mišičav kako bi mu odjeća što bolje pristajala.

Parižanke ga lovile na ulici

– Ustajem u pet i žurim u prirodu gdje odrađujem jutarnji trening. Umjesto da u smrdljivoj teretani dižem utege, mišiće bildam tako da dižem teško kamenje – objašnjava zadarski Modni Mačak. Potom si napravi obilan doručak, popije kavu i dopisuje se s prijateljima koji mu pomažu u osmišljavanju odjeće. Radi do 18 sati, nakon čega ponovno odrađuje dvosatni trening.

– Hvale me zbog izgleda. U Parizu su žene jurile za mnom da bi mi udijelile kompliment zbog moje avangardne mode – rekao je Jadranko. Dodaje da mu se žene često udvaraju premda i dalje nema djevojku, a nije htio reći je li zaljubljen.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...