Kako su prošli srpski kandidati na lokalnim izborima u Zadarskoj županiji?

Rezultati lokalnih izbora pokazali su da je SDSS ostao najjača srpska stranka, ali i da će njen vrh, i pored osvajanja nekih novih pozicija, trebati razmisliti o situaciji u nekim županijskim organizacija gdje su ostvareni lošiji rezultati, pišu Novosti.

U Zadarskoj županiji, odnosno u Gračacu, koalicija na čelu s Goranom Đekićem nije briljirala, ali je uspio ući u drugi krug gdje će se sučeliti s dosadašnjom načelnicom Natašom Turbić iz HDZ-a, dok je za zamjenicu načelnika iz redova srpske manjine izabrana Rajka Rađenović. U Benkovcu je veći broj građana glasao za DSS negoli za SDSS, ali je zato Obrovac ostao utvrda ove stranke, i to zahvaljujući dobroj suradnji s HDZ-om.

– U najvećem broju izbornih jedinica potvrdili smo svoje prethodne rezultate, koji su u nekim mjestima bili ugroženi zbog onih koji su se okrenuli protiv SDSS-a. Na nekoliko izbornih točaka susreli smo se s lošijim rezultatom što mora biti predmet analize stranke. Generalno gledajući u odnosu na stanje u kojem se politika SDSS-a našla u proteklih nekoliko godina i koje se prenijelo na ovaj izborni ciklus, mislim da možemo biti izrazito zadovoljni rezultatima koje smo postigli, kao i s onima koje u drugom krugu gotovo sigurno možemo postići u Dvoru, a vjerojatno i u Gračacu i u Trpinji, rekao je Pupovac za Novosti.

Cijeli tekst pročitajte u Novostima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...